|  HOBBY
pá 22. listopadu, svátek má Cecílie, zítra Klement
Recepty
Kombinace pomeranče, hořké čokolády a mandlí je skvělá 

Nekupujte přeslazené a předražené müsli. Co takhle zkusit vlastní pomerančové müsli s čokoládou?

31. března 2017 14:58 / Shutterstock
 0   0
Tento recept je opravdový poklad. Kombinace pomeranče a hořké čokolády je skvělá, křupavé mandle a vločky směs hezky doplňují. Nekupujte přeslazené a předražené müsli z obchodu, když si můžete udělat vlastní. Přesně víte, co do něj dáváte a navíc je mnohem lepší než kupované.

Pokud milujete ke snídani jogurt s müsli a ovocem, dejte šanci novým chutím a upečte si svoji vlastní granolu. Zkuste jeden oopravdu zdařilý recept. Je jím extra křupavá granola s pořádnou dávkou čokolády. Díky čokoládě se v granole vytvoří velké křupavé kousky, které všichni tak milujeme.

Doba přípravy vám zabere tak 45 minut a z níže uvedených ingrediencí vystačí pochoutka na 4 – 6 porcí.

A co budeme na přípravu müsli potřebovat?

  • 2 hrnky ovesných vloček 
  • 1 hrnek mandlí 
  • 1 pomeranč (ideálně chemicky neošetřený) 
  • 3 lžíce ghí (ghí je přepuštěné máslo, které koupíte ve zdravé výživě) 
  • 2 lžíce rýžového sirupu 
  • 50 g hořké vysokoprocentní čokolády (ideálně 85%)

Postup na přípravu zdravé pochoutky

Pomeranče dobře umyjte a nastrouhejte z něj kůru. Dejte prozatím stranou.
Ve vodní lázni rozpusťte ghí, rýžový sirup a šťávu z celého pomeranče.
Mezitím smíchejte v misce ovesné vločky, nahrubo nasekané mandle a pomerančovou kůru. Vlijte tekutou směs a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo.
Granolu vsypte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C. Pečte přibližně 20 minut, poté snižte teplotu na 150 °C a dopékejte ještě 10 až 15 minut. Během pečení granolu několikrát promíchejte, aby se propekla rovnoměrně.
Vyndejte granolu z trouby a vmíchejte do ní nasekanou čokoládu.
Poté nechte úplně vychladnout. Můžete také granolu nechat vychladnout v lednici a až pak přesypat do vzduchotěsné nádoby.

A pak už můžete zdravě mlsat. Dobrou chuť!

Anna Novotná | Magazín PLUS+

Víc už toho není

Zavřít reklamu