|  HOBBY
so 23. listopadu, svátek má Klement, zítra Emílie
Mazlíčci
Každý pejsek si rád zamlsá 

Osvěžte svého pejska netradičním způsobem. Vyrobte mu skvělou mraženou pochoutku

09. července 2018 09:40 / Shutterstock
 0   0
I psi rádi mlsají. A v horkém letním dni jim určitě přijde vhod taková zmrzlina. Tak proč jim nevyrobit psí nanuk? Stejně jako lidé i psi milují osvěžení. A ruku na srdce. Snad každý z pejskařů už dal tomu svému chlupáči ochutnat mraženou pochoutku. Tak proč nezkusit vyrobit psí nanuk?

Jednak se jím váš čtyřnohý kamarád dokáže skvěle zchladit a také se pro něj stane vítanou sladkostí, která mu rozhodně neublíží, což by naopak ta lidská mohla, a také mají skvělou výživnou hodnotu. Samozřejmě, při výběru surovin dbejte na to, zda nemá váš pejsek na některou z nich alergii. O tom, jak poznat příznaky, jsme psali zde.

Tvořte dle fantazie

Výroba psích zmrzlin je poměrně snadná. Na směsi použijte třeba tvořítka na led. Ty klasické nanukové raději nepoužívejte, protože by váš pejsek snadno mohl spolknout dřívko. A nyní pojďme k výrobě nanuků. Ukážeme vám pár základních receptů, ale můžete je samozřejmě i obměňovat.

Jogurtová verze

  • 1 balení bílého jogurtu
  • 1 rozmačkaný zralý banán
  • 2 lžičky burákového másla
  • 2 lžičky medu

Variace

Tady můžete popustit uzdu vaší fantazii i chuťovým buňkám. Do jogurtové variace nemusíte používat jenom bílý jogurt, ale také ochucený, třeba jahodový, borůvkový nebo malinový. Pokud chcete nějakou slanou variaci, smíchejte jogurt se silným hovězím vývarem nebo kuřecím bujónem, ale také třeba tuňákem ve vlastní šťávě nebo sardinkami. Stejně tak můžete použít i dýni. A nebo rovnou jogurt vynechejte a jako základ použijte vývar a do něj přimíchejte to, co má váš pejsek rád.

Sýrová dobrota

Jestli nemá váš pejsek rád jogurt, použijte cottage sýr, trochu vody, máslo a kuřecí, hovězí či rybí maso. Opět všechny suroviny smíchejte a dejte zamrazit.

Mražený hamburger

Grilovali jste a zbyly vám masové placičky z hamburgerů? Tak je rozdrobte na malinké kousíčky a ve stejném poměru je smíchejte se sýrem a přidejte vodu či vývar. Nechte směs zmrznout a můžete ji podávat.

Fotogalerie
Šárka Vondráčková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu