|  ZPRÁVY
ne 7. července, svátek má Bohuslava, zítra Nora
Domácí
Uvědomělý, proEUnijní a multikulturní - to je Dominik Feri 

Českého politika stojí za to sledovat. Může prý změnit tvář celé země

05. prosince 2018 03:54 / Facebook
 12   12
Server Politico zvolil mladého českého poslance Dominika Feriho mezi 28 politiků z 28 zemí EU, které stojí za to v roce 2019 sledovat. Mohou prý v příštích letech změnit tvář své země nebo celé EU.

Evropské vydání americké zpravodajské organizace Politico sestavilo seznam nejzajímavějších osobností, které stojí za pozornost v roce 2019, neboť mohou změnit tvář své země anebo celé EU. V tomto seznamu se objevil český poslanec Dominik Feri. Jeho konkurenti v tomto žebříčku jsou nejen politici, ale také umělci a aktivisté z 28 zemí.

Kandidáty portál ve svém seznamu nejzajímavějších osobností označil za snílky, muže (ženy) činu a narušitele. Reportér serveru Politico a šéf projektu Stephan Faris uvedl, že hlavním kritériem pro zvolení těchto lidi je jejich vliv na budoucnost své země a celé Evropy. Český politik Dominik Feri se objevil na 8. místě mezi „snílky". 

Jak reportéři serveru Politico vysvětlili volbu Feriho? „Feri není jen nejmladším zákonodárcem v historii své země. Je také prvním tmavé pleti — a to nápadně. Feri, který byl od 18 let radním ve svém domovském městě Teplice, loni snadno získal křeslo v parlamentu, ačkoli byl poslední na kandidátce své středopravicové strany TOP 09," uvedl server Politico.

​„Číslem jedna" v žebříčku je italský ministr vnitra a šéf protiimigrační strany Liga Matteo Salvini.

Mezi „snílky" Politico počítá mimo jiné bulharského politologa Ivana Krasteva a mezi „narušitele" předsedu britských opozičních labouristů Jeremyho Corbyna nebo šéfku Sinn Féin Mary Lou McDonaldovou.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu