|  ZPRÁVY
st 15. května, svátek má Žofie, zítra Přemysl
Domácí
Z řad Demokratů se stále častěji ozývá výzva, aby se Hillary Clintonová stáhla z politiky do ústraní. 

Na hlavu Hillary Clintonové se snesla vlna kritiky. Nechce se smířit s realitou a uznat své chyby

10. června 2017 05:02 / Shutetrstock
 1   0
Jsou prostě lidé, kteří si nejsou ochotni přiznat své chyby a smířit se s realitou. Hillary Clintonová patří mezi ně!

Mezi bývalými pomocníky Clintonovy a Obamovy administrativy a demokratickými stratégy panuje shoda, že Hillary Clintonová stále a nesmyslně obviňuje Demokratický národní výbor (DNC) za svou volební ztrátu a poškozuje tak obraz Demokratické strany.

„Zřejmě je stále opravdu naštvaná. Všichni jsme. Ale pokračovat v tom znovu a znovu a mluvit o tom? A potom obviňovat DNC? To není užitečné pro demokraty. Není to užitečné pro krajinu a nemyslím si, že je to užitečné pro ni," uvedl dlouholetý poradce Clintonové.

Bývalý ředitel DNC Andrew Therriault byl mnohem méně zdrženlivý ve své kritice vůči Clintonové a komentoval její obvinění proti DNC několika expresivními výrazy. Někteří asistenti a stratégové si myslí, že Clintonová potřebuje zcela vystoupit ze světla reflektorů a vyzývají jí, aby se stáhla do pozadí.

Demokratka Jamal Simmonsová říká, že by měla mluvit více o svém podílu viny na selhání ve volbách, než aby stále do kola obviňovala ostatní. „Bylo by hezké slyšet trochu víc o věcech, které udělala nesprávně ona. To by bylo rozhodně pochopitelnější než to, jak stále dokola obviňuje své okolí. Na tom podle mě záleží" řekla Simmonsová.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu