|  ZPRÁVY
so 5. října, svátek má Eliška, zítra Hanuš
Domácí
Chystáte se do Říma? Asi budete pořádně překvapeni 

V Římě už nebudete obdivovat pouze památky. Čeká vás tam pořádné překvapení

21. května 2017 06:11 / Archiv
 3   1
Turisté, kteří se chystají navštívit Řím, budou nemile překvapeni. Na město útočí armáda divoké zvěře.

Ne poprvé ve své historii se Řím změnil na obléhané město. Avšak tentokrát na něj útočí armáda divokých vepřů, racků, myší a dokonce i hadů, napsal zpravodajský server The Times.

Tyto nájezdy do města přitahují hory neuklizených odpadků, které se vrší na ulicích. Virginia Raggiová, která se v minulém roce stala starostkou Říma, se potýká s organizací účinného odvozu odpadků, zatímco Řím hoří, protože obyvatelé se odmítají vzdát vlastního způsobu "úklidu" zapalováním nahromaděných hromad odpadků. Bohatý zdroj potravy pak do města láká divokou zvěř.

Jedna z římských učitelek, která minulý měsíc vyšla se skupinou desetiletých dětí do terénu, se na školní zahradě setkala s rodinou divokých vepřů hledajících potravu. Populace divokých prasat vzrostla na milion kusů poté, co byl do země dovezen větší, rychleji se rozmnožující východoevropský druh. Jejich počet stoupá přesto, že jen v Toskánsku za minulý rok lovci ulovili 100.000 kusů.

Turisté si mezitím v Římě mohou pořídit fotografie racků stojících na střechách aut, kde čekají, až restaurace vynesou ven odpadky. Tráva na dopravních ostrůvcích, která kvůli neobnovenému kontraktu na údržbu zeleně, přerostla do výšky pasu, se stala ideálním životním prostředím pro myši, které zase lákají hady. A čím dál tím drzejší jsou i vrány. Scény, kdy na lidi zaútočí vrána či muž jedoucí na mopedu se na městské ulici srazí s divokým prasetem jsou současnou římskou realitou.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu