|  ZPRÁVY
st 26. června, svátek má Adriana, zítra Ladislav
Domácí
Tři exploze zasáhly autobus fotbalového týmu Borussia Dortmund v úterý večer 

Pokud by nálože v Dortmundu vybuchly o sekundu dříve, mohlo dojít k obětem

17. dubna 2017 04:17 / Twitter
 0   0
Fotbalisté z týmu Borussia Dortmund unikli zřejmě při úterním bombovém útoku na jejich autobus jen o vlásek velké tragédii.

Pokud by totiž nálože vybuchly jen o sekundu dříve, došlo by na místě pravděpodobně k obětem na životech.

S odvoláním na nejmenovaného odborníka ze Spolkového kriminálního úřadu (BKA) o tom informoval německý nedělník Bild am Sonntag. Ten řekl, že pokud by tříštivé bomby byly odpáleny jen o necelou vteřinu dříve, autobus by dostal přímý zásah, což by mělo za následek vážná zranění a oběti na životech.

Tři exploze zasáhly autobus fotbalového týmu v úterý večer, kdy hráči jeli z hotelu na úvodní zápas čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů 2016/2017 s AS Monaco. Zápas se měl odehrát na stadionu klubu Borussia. Při útoku utrpěl zranění ruky hráč Borussie, španělský stoper Marc Bartra, který se následně podrobil operaci. Zraněn byl také policista, který autobus doprovázel na motocyklu.

Po pachatelích atentátu policie stále pátrá. Nedaleko místa útoku se našly tři dopisy s přiznáním se k zodpovědnosti. Všechny měly identický text v němčině a psalo se v nich, že útok byl proveden jménem Alláha. Němečtí vyšetřovatelé však v pátek vyjádřili vážné pochybnosti o tom, že dopisy skutečně napsali radikální islamisté. Samotný útok přitom podle nich může být činem extremistů.

K odpovědnosti za úterní útok se emailem s krajně pravicovým podtextem přihlásil neznámý pisatel. V současnosti se tímto přiznáním zabývá spolková prokuratura.

Fotogalerie
Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu