Za fungování téhle vlády se musíme stydět, ozývá se z ČSSD

Domácí 10. března 2021 | 12:58 — Ilona Cílková
Za účast v této vládě zaplatí ČSSD vysokou cenu, myslí si poslanec a statutární místopředseda ČSSD Roman Onderka. Nebýt pandemie, sociální demokraté by podle něj z kabinetu dávno odešli.
Vláda pandemickou situaci nezvládá dobře / Depositphotos

Nervozita roste nejen u členů, ale i v místních, okresních a krajských organizacích až po vedení strany. Odchod z vlády požaduje například hejtman Pardubického kraje Martin Netolický nebo bývalý ministr zdravotnictví a šéf bohumínské nemocnice Svatopluk Němeček, který na Twitteru napsal: „Fungování téhle vlády je věc, za kterou se musíme stydět. V souvislosti s epidemií se ukázalo, že vláda není schopná zemi řídit."

Podle Onderky by ale odchod z vlády byl nezodpovědný vůči občanům a republice. „Nacházíme se ve zdravotní a ekonomické krizi. Přidat do toho politickou nestabilitu by byl hazard," uvedl poslanec pro Český rozhlas.

„Ukazuje se, že to, co vláda dokázala učinit dobrého, bohužel dokáže marketingově perfektně prodat premiér Andrej Babiš a jeho hnutí ANO. A negativa, která se také vážou k fungování vlády, jdou na bedra obou stran," myslí si Onderka.

Do podzimních sněmovních voleb by podle něj měl stranu vést současný předseda Jan Hamáček, rozhodnou o tom ale delegáti dubnového sjezdu ČSSD. Vyměnit lídra pár měsíců před volbami by prý nebylo šťastné řešení.

Ve straně podle něj roste nespokojenost s vedením: „Kdyby tomu tak nebylo, tak by ta strana a lidé v ní nebyli normální. ČSSD, která byla zvyklá na 30procentní výsledky ve volbách, má podle posledních průzkumů 4,5 procenta – hrozí, že se nedostane do Poslanecké sněmovny a nervozita roste nejen u členů, ale i v místních, okresních a krajských organizacích až po vedení strany," uvedl Onderka. Vláda dělá fatální chyby. Experti naznačili, co nám teď reálně hrozí.

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Faceliftovaný TUCSON se širokou nabídkou motorizací přijel již i na český trh

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu