|  ZPRÁVY
ne 7. července, svátek má Bohuslava, zítra Nora
Zahraniční
Volby v Holandsku jsou doslova za dveřmi 

Politik se vyjádřil k současnému stavu Evropské unie a nebál se pojmenovat skutečný stav tohoto spolku

18. února 2017 04:45 / Shutterstock
 2   3
Geert Wilders v rozhovoru pro The Telegraph přirovnal Evropskou unii k rozpadající se Římské říši.

Geert Wilders v rozhovoru pro The Telegraph, mimo jiné řekl, že se bude po parlamentních volbách snažit zformovat koaliční vládu. Všechny průzkumy veřejného mínění totiž ukazují, že Wilders by měl volby vyhrát. Není však jisté, zda se mu podaří složit i vládu.

Wilders se opřel do Evropské unie. Podle Wilderse už byl džin nacionalismu vypuštěn z láhve a Evropská unie už s tím nemůže nic udělat. Hlavní favorit na vítěze nizozemských parlamentních voleb také přirovnal Evropskou unii k posledním dnům rozpadající se Římské říše:

„Dny dávné Římské říše, kterou je dnes Evropská unie, jsou pryč. Oni to vědí, a posledních několik let bojují, aby to prodloužili, ale tento proces je nevratný," prohlásil Wilders.

Parlamentní volby v Nizozemsku jsou naplánovány na březen. Podle průzkumů má na vítězství největší šance právě Geert Wilders.

Bude to zajímavý rok. Již teď se všichni ti Junckerové, Schulzové, Mogheriniové klepou strachy, co se stane, pokud by Wilders vyhrál v Holandsku a Le Penová ve Francii.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu