|  ZPRÁVY
ne 7. července, svátek má Bohuslava, zítra Nora
Zahraniční
Fillon je jako kandidát zřejmě odepsaný 

Mizerné vyhlídky kandidáta prezidentských voleb! Podle bleskového průzkumu je bez šance

10. února 2017 08:46 / Shutterstock
 1   0
Sedm z deseti Francouzů se domnívá, že prezidentský kandidát Francois Fillon by se měl vzdát své kandidatury.

Vyplývá to z průzkumu, který si na objednávku státní rozhlasové stanice France Info udělal institut Odoxa. Vyplývá z něj, že respondenti mají na Fillona velmi negativní názor.

France Info v komentáři k výsledkům průzkumu uvedla, že Francouzi vynesli definitivní verdikt nad Fillonem, jehož jméno se v posledních týdnech vzpomíná v souvislosti s podezřením ze zpronevěry státních financí vytvářením fiktivních pracovních míst. Do aféry je zapletena i jeho manželka Penelope a jejich děti.

Průzkum ukázal, že 53 procent dotázaných chce, aby se Fillon své kandidatury vzdal. Fillonovo prohlášení, kterými se občany snažil přesvědčit o své nevině, považuje za nepřesvědčivé 79 procent Francouzů a 61 procent přívrženců pravice.

Pozitivní Fillona vnímá jen 25 procent dotázaných. Na otázku, koho by účastníci průzkumu rádi viděli jako kandidáta pravice v prezidentských volbách, 50 procent uvedlo expremiéra a exministra zahraničí Alaina Juppého. Ten však již dvakrát prohlásil, že za žádných okolností nebude Fillonovým náhradníkem.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu