|  STYL
so 27. července, svátek má Věroslav, zítra Viktor
Retro
Kouzlo starého domova vytvoříte v interiéru za pár korun 

Jednoduchý postup, jak proměnit obyčejný nábytek v retro kousek

29. března 2021 15:37 / Depositphotos
 0   0
Nábytek, který připomíná staré časy, vypadá v interiéru stylově. Narazit na zajímavý kousek, který se do domácnosti dokonale hodí, však není tak jednoduché. Vyrobit si z obyčejné komody starožitnou skříňku může být přitom překvapivě snadné.

Pěkný starožitný kus nábytku, který splňuje naše představy, vyjde obvykle na nemalé peníze. Často navíc znamená dlouhodobé pátrání po bazarech nebo známých. Velkoobchody s nábytkem dnes často nabízejí komody, skříně, stoly i židle ze dřeva v jeho přírodní podobě. Zkuste toho využít.

Správný odstín

Když se řekne starožitný nábytek, představíme si většinou tmavě hnědý odstín. Může být s nádechem mahagonu i kapkou černé barvy, která dodá interiéru to správné kouzlo. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv odstín z široké škály barev, zvolte vždy sytou barvu a nábytek jí přetřete rovnou dvakrát.

Přidejte pár šuplíků

Starší typy komod bývají velmi členité. Pokud jste v obchodě narazili na levnější skříňku z borovice, které by slušelo více zásuvek, sežeňte si pár laťek a jednoduše přilepte na každé čelo zásuvky dvě nová čela. Pokud mezi nimi necháte menší mezeru, budou na první pohled vypadat jako dvě mělčí zásuvky. Počet šuplíků se tak opticky zdvojnásobí.

Vyměňte úchytky

Nábytek dělají úchytky. Jestliže nějaké úchytky součástí nové komody jsou, nejprve je odšrubujte a vyvrtejte si otvory na nové. Poohlédněte se po rustikálních nebo retro kovových úchytkách a ty pak jednoduše na komodu připevněte. Pro zlepšení celkového dojmu můžete ještě přidat na všechny zásuvky kovové štítky, v nichž si označíte, co která z nich obsahuje. Výsledek bude dokonalý. Dále čtěte: Bílým nátěrem dáte starému nábytku nový šmrnc. Dodržte správný postup a výsledek bude parádní.

Fotogalerie
redakce | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu