|  STYL
ne 30. června, svátek má Šárka, zítra Laura
Krása
Nádherné a bohaté lokny vykouzlíte pomocí pásku od županu 

K dokonalým loknám nepotřebujete kulmu, vystačíte si s páskem od županu

12. února 2022 21:14 / Shutterstock
 0   0
Která žena by nechtěla mít hned po probuzení nádherné a přirozeně vypadající lokny? Pokud vás příroda loknami neobdarovala, a zároveň si vlasy nechcete ničit každodenní tepelnou úpravou, máme pro vás skvělou zprávu. Dokonalé lokny vykouzlíte pomocí obyčejného pásku od županu nebo stuhy.

Bohaté lokny jsou pýchou každé ženy. Pokud vám je ale příroda nenadělila, pak existuje mnohem lepší a šetrnější způsob jejich natáčení než pomocí kulmy, žehličky či natáček. Aktuálně je velkým trendem zvlnění vlasů pomocí obyčejného pásku od županu nebo stuhy. Příprava vám zabere jen pár minut a výsledek je úchvatný. Nic než přirozeně vypadající lokny, které navíc vydrží velmi dlouho.

Co vše budete potřebovat

V první řadě tedy budete potřebovat již zmíněný pásek od županu, který je z měkkého froté materiálu. Dále si připravte dvě gumičky do vlasů a hřeben. Obecně bude nejsnazší, když si vlasy na pásek namotáte večer před spaním, ráno je rozpustíte a máte hotovo. Pokud si je však namotáte během dne, mějte na vědomí, že bude trvat několik hodin, než budete mít lokny tímto způsobem hotové.

Jak si natočit vlasy krok za krokem

1. Nejprve si vlasy důkladně rozčesejte hřebenem a poté je rozdělte na dvě poloviny. Pěšinku vytvořte tak, jak ji obvykle nosíte, rozhodně nemusí být uprostřed hlavy, pokud na to nejste zvyklé.
 
2. Vezměte měkký pásek od županu a položte jej na hlavu tak, aby jeho konce splývaly přes uši. Zároveň dbejte na to, abyste měly na každé straně pásek stejně dlouhý.
 
3. Ve třetím kroku je potřeba pásek na jedné straně zafixovat, aby vám během pletení nesklouzl z hlavy. To uděláte ideálně pomocí vlasů, ke kterým jej upevníte.

4. Nyní konečně přichází moment zaplétání vlasů. Nejprve vezměte dva prameny vlasů a obtočte je kolem pásku. V dalším kroku budete vždy ke každému prameni přidávat další vlasy.
 
5. Začínejte tak, že pramen vlasů z přední části hlavy obtočíte vrchem přes pásek a zpět spodem. Další pramen zezadu veďte stejně vrchem a spodem nazpátek. Jednoduše řečeno, vždy vracejte pramen tam, kde začíná.
  
7. Pokračujte tak dlouhou, až budete mít zapletené do pásku všechny vlasy až po konečky. Nakonec konečky vlasů zpevněte gumičkou, aby se vám lokny během spaní nerozpustily.
 
8. Stejný postup opakujte i na druhé polovině hlavy.

Ráno po probuzení

Díky tomu, že jsou loky namotané na měkkém pásku od županu vás během noci nijak tlačit nebudou. Hned ráno po probuzení odstraňte gumičky, a poté copy opatrně rozmotávejte. Jakmile budete mít hotovo, tak lokny jemně prohrábněte prsty a případně nalakujte. Výsledek vás zcela ohromí. Dále čtěte: Nepřehlížejte nejčastější varovné signály a rozpoznejte včas, že vám selhávají ledviny.

Zdroj: terrifictresses.com, moda.cz.

Fotogalerie
Zuzana Procházková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu