Vyrobte si přírodní elixír z česneku podle tibetských lékařů. Vyléčí tělo a při dlouhodobém užívání prodlouží život
O blahodárných účincích česneku na lidský organismus se vědělo od nepaměti. Už ve starověkém Egyptě se česnek používal jako jeden z nejdůležitějších léčiv pro mnohá onemocnění. Byl považován za přírodní zázrak a elixír zdraví.
Česnek je silným antibiotikem
Konkrétně v roce 1858 biolog a lékař Louis Pasteur začal zkoumat antibakteriální vlastnosti česneku. Během svého experimentu v Petriho miskách zjistil velmi pozoruhodnou věc, a to, že v místech kolem česneku byly bakterie zabity. Závěry byly zřejmé, česnek lze vnímat jako alternativu k širokospektrálním antibiotikům a lékař Louis Pasteur se stal zároveň prvním, kdo detailně popsal antibakteriální účinky česneku.
Alliin, alliináza a alicin
Čerstvý česnek obsahuje aminokyselinu zvanou alliin. Rozdrcením nebo nasekáním česneku se dále uvolní enzym zvaný alliináza. Tyto dvě látky, alliin a alliináza, spolu začnou interagovat a vznikne alicin. Právě alicin je označován za hlavní biologicky aktivní složku česneku a za onen elixír zdraví, neboť má schopnost dezinfikovat tělo, ničit bakterie, viry a vypuzovat parazity. Alicin je také zodpovědný za charakteristický štiplavý zápach česneku.
Česnek jako elixír zdraví
Česnek je doslova přírodním zázrakem, a proto se bohatě uplatňuje nejen v alternativní medicíně. Mezi ty nejvýznamnější přínosy užívání česneku se řadí následující.
- Podporuje zdraví srdce a snižuje krevní tlak.
- Pomáhá předcházet koronárním srdečním onemocněním a ateroskleróze.
- Snižuje cholesterol.
- Používá se k podpůrné léčbě diabetu, zvětšené prostaty nebo průjmu.
- Působí jako přírodní antibiotikum.
- Léčí virózu a nachlazení.
- Pomáhá v boji proti stresu a únavě.
- Posiluje imunitu.
- Léčí hnisavé kožní záněty a bradavice.
Jak si vyrobit česnekový elixír
Jelikož tento recept pochází ze starověkého Tibetu, je označován jako tibetský elixír zdraví.
Potřebovat budete 5 celých citronů, 30 stroužků čerstvého českého česneku a 1 litr vody.
Samotná příprava elixíru je velmi snadná. Nejprve důkladně umyjte v horké vodě s octem citrony. Následně je nakrájejte na malé kousky i s kůrou. Dále oloupejte stroužky česneku a najemno je nasekejte. Česnek i citrony rozmixujte do kašovité struktury a nechte asi 10 minut uležet. Poté tuto směs nalijte do hrnce s jedním litrem vody a přiveďte k varu. Jakmile začne směs bublat, odstavte z plotýnky a nechte vychladnout. Nakonec přeceďte přes sítko a nalijte do sterilní uzavíratelné nádoby. Skladujte tento nápoj v chladu, ideálně v lednici.
Správné užívání elixíru
Připraveného nápoje užívejte každý den 20 ml těsně před jídlem. Je jedno, zda před obědem nebo na lačno před snídaní. Pokud máte citlivý žaludek, užívejte nápoj raději před obědem. Nezapomeňte na to, že byste si po třech týdnech užívání nápoje měli udělat pauzu osm dní. Po této pauze můžete znovu 3 týdny pokračovat. Uvidíte, že se velmi brzy budete cítit mnohem lépe a žádná viróza vás neskolí. Dále čtěte: Vyrobte si vynikající domácí máslo. Potřebovat budete jen smetanu ke šlehání a 10 minut času.
Zdroj: The Journal of Nutrition, Antimicrobial effects of garlic.