|  STYL
út 22. října, svátek má Sabina, zítra Teodor
Krása
Otoky výrazně zhoršuje nesprávná obuv 

Letních otoků končetin se můžete snadno zbavit. Zázračně pomáhá léčivá houba

30. června 2021 14:53 / Depositphotos
 0   0
V létě, v čase krátkých sukní, chtějí mít ženy dokonalé nohy. Bohužel v horku končetiny často otékají. Poradíme vám, jak nechat lýtka opět zeštíhlet.

K otokům nohou může docházet z různých příčin. Často poukazují na problémy s žílami, lymfatickým systémem, ledvinami, játry či se štítnou žlázou. Pokud ale otékají pouze v létě, pak se tomu říká tepelný edém. Náchylní jsou k němu zejména senioři, těhotné ženy nebo lidé s nadváhou.

Proč se tvoří v létě

Teplé letní dny patří k nejoblíbenějším z celého roku, ale pro oběhový systém je horko velkou zátěží. Dochází ke zpomalení průtoku krve v žilách, zvyšuje se riziko dehydratace a při cestování se navíc zvyšuje riziko zánětu žil. Otoky ale mají často i další příčiny, které je třeba minimalizovat.

Co prospěje a co ne

Na oteklé končetiny trpí nejen těhotné či obézní, ale také lidé, kteří málo sportují, mají sedavé zaměstnání, příliš dlouho se opalují a nosí velmi těsné ponožky a boty. Při otocích pomohou mentolové spreje, procházka, pití mineralizovaných vod a zvednutí nohou. Nohy byste měli zvednout nad úroveň srdce alespoň 3x denně na půl hodiny. Když večer uléháte do postele, dejte si pod ně polštář.

Jednoduché řešení

Zázračně pomáhá proti otokům léčivá houba polyporus neboli choroš oříš. Podporuje odvodňování a průtok lymfy, zbavuje otoků, reguluje krevní tlak a má diuretický efekt (proti konvenčním diuretikům odvádí jen minimum minerálů).

„Polyporus, tedy choroš oříš, je chutnou jedlou houbou vhodnou též k nakládání, je také po tisíce let součástí tradiční čínské medicíny. Jako tradiční přírodní antibiotikum se Polyporus používá již více než 1000 let. Jeho silný antibakteriální účinek se osvědčuje při dezinfekci ran a rovněž v celkovém posílení organismu,“ uvádí terapeut Milan Schirlo s tím, že polyporus také odvádí vlhkost a tím pomáhá i s hubnutím. Co pomůže zhubnout jsme psali také zde.

Zdroj info: www.strankycinskemediciny.cz, www.vitalia.cz.

Fotogalerie
Marcela Plachá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu