|  STYL
út 2. července, svátek má Patricie, zítra Radomír
Krása
Na podzim a v zimě je nejvhodnější doba na laserovou epilaci 

Laserová epilace nežádoucích chloupků. Vyplatí se, nebo ne?

15. listopadu 2019 20:00 / Archiv
 0   0
Zbavit se chloupků bezbolestně a trvale z těch částí těla, kde si je nepřejeme, je přáním nejen mnoha žen, ale i mužů. Proto je epilace jedním z nejvyhledávanějších zákroků estetické dermatologie. Přemýšlíte i vy nad laserovou epilací, ale nejste si jisti, zda se vám vyplatí do ní investovat? Pojďme si zodpovědět pár častých otázek.

Chcete říct navždy sbohem otravnému holení, vyrážkám, bolesti při depilaci, zarudnutí i zarůstání chloupků a přemýšlíte o laserové epilaci? Prozradíme vám vše, co byste měli vědět, než se na ni vydáte.

Kdy je nejlepší doba na epilaci a proč?

Na podzim a v zimě je nejvhodnější doba na laserovou epilaci, která odstraní chloupky natrvalo a bezbolestně. A proč zrovna teď? Během podzimu pomalu zmizí opálení. Bronz z letní dovolené je již téměř pryč a vaše pokožka zesvětlala? Díky tomu bude laserové záření mnohem lépe absorbováno chloupky, které chcete odstranit.

Kolik zákroků je třeba pro trvalé odstranění ochlupení?

Počet zákroků laserové epilace je velmi individuální, závisí zejména na lokalitě a s ní související hloubce uložení vlasové cibulky, množství pigmentu v ní obsaženém, typu a charakteru kůže, genetické dispozici a rychlosti růstu, hormonální situaci organismu atd. 

Nejčastěji je třeba lokalitu ošetřit přibližně 4 až 6krát pro dosažení žádaného efektu. Pokud vás trápí nežádoucí chloupky, obraťte se na odborníky a zatočte s nimi jednou provždy.

Bolí laserová epilace?

Laserová epilace vyloženě nebolí. Dopad laserového paprsku na pokožku se dá přirovnat ke štípnutí či šlehnutí gumičkou. Na citlivější partie se může nanést znecitlivující mastička.

Jak laser funguje?

Pomocí epilačního laseru dojde ke zničení zárodečné cibulky chloupku a žádný další chloupek už nenaroste. Díky tomu můžete zapomenout na žiletky a každodenní holení. 

"Paprsek laseru cíleně ničí vlasové cibulky hned několika způsoby najednou, nejvíce efektivní je z nich působení na pigment obsažený v cibulce, kterou si paprsek sám vyhledá, aniž by poškodil povrch pokožky. Princip působení laseru přes pigment vlasové cibulky má nejvetší účinnost a nejspolehlivěji vlasovou cibulku zničí včetně zárodečného centra," prozradila nám MUDr. Marta Moidlová, která je primářkou prestižního pracoviště špičkové úrovně a v současné chvíli se také podílí na proměnách v televizním pořadu O 10 let mladší. 

Jak dlouho epilace laserem trvá?

  • Obličej přibližně 10 min
  • Podpaží přibližně 15 min
  • Třísla přibližně 20 min
  • Lýtka přibližně 45 min
  • Celé nohy / lýtka + stehna / přibližně 1,5 hod

Pro koho je laserová epilace vhodná?

Laserová epilace je vhodná pro ty, kteří mají tmavé chloupky. Jejich pigment totiž pohltí laserový paprsek a zničí celý chloupek včetně cibulky. Podmínkou je, aby byl v aktivní růstové fázi. K tomu, aby se dlouhodobě či dokonce trvale zastavil růst všech chloupků, musí se celá procedura několikrát opakovat. Výsledky jsou ale vidět už po prvním sezení.

Která místa těla se dají epilovat laserem?

Zajímá vás, na kterých místech těla se dá laser použít a co si lidé nechávají nejčastěji epilovat? Zeptali jsme se odborníka.

"K nejvyhledávanějším oblastem u žen patří horní ret, brada, podpaží, třísla, okolí bradavek, bérce a předloktí, u mužů pak tváře a krk zejména kvůli zarůstajícím chloupkům a záda či hrudník i kvůli pocení, sportu či jen za účelem prořídnutí příliš hustého ochlupení," prozradila MUDr. Marta Moidlová.

Vyplatí se podstoupit laserovou epilaci?

Rozhodně ano. Laser je jednoznačně nejúčinnější metodou odstranění chloupků. Pokud podstoupíte laserovou epilaci, budete mít pokoj nejen od každodenního holení a podrážděné pokožky plné pupínků, ale zbavíte se i nepříjemného zarůstání chloupků. Již během několika málo opakování se chloupky neobjeví. A to ve většině případů doživotně. 

Kolik laserová epilace stojí?

Výsledná cena ošetření je vždy závislá na rozsahu výkonu a nutnosti opakování. Její přesná výše je klientovi oznámena při počáteční konzultaci. 

Náš tip

Pokud zvažujete jakoukoliv investici do své krásy, vždy si vybírejte nejlepšího odborníka, který s vámi bude postup a cenu dopředu konzultovat. Pražská klinika LaserPlastic, kterou od roku 1999 vede primářka MUDr. Marta Moidlová, se věnuje péči o vzhled, zdraví a krásu, nabízí profesionální služby estetické medicíny na klinické úrovni. Paní primářka Marta Moidlová dohlíží na výběr nejkvalitnějších metod, přípravků a strojů při každém zákroku. 

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu