Vyrobte si česnekový sirup: Již pět kapek na kostce cukru udělá zázraky!
Již pět kapek na kostce cukru udělá zázraky, vyzkoušejte ho. Zbavíte se zácpy, omezíte výskyt cukrovky a 80% infarktů.
Proč bychom měli pít tento česnekový sirup?
Česnek se jako zelenina i lék používá mnoho tisíc let. Naši praprapředkové si všimli nejen jeho chuťových vlastností, ale zjistili, že může být zdraví velmi prospěšný. Tento malý zázrak má vitamíny A, B, C a E, najdeme v něm kyselinu listovou, éterické oleje a různé minerály. Je známý jako velmi kvalitní přírodní antibiotikum, lidé často zvyšují jeho konzumaci ve chvíli, kdy mají problémy se zvýšeným cholesterolem, který česnek pomáhá likvidovat.
Česnek je také velmi dobrý antioxidant a pozitivně působí na žaludeční mikroflóru (likviduje škodlivé bakterie a zdravé nechává na pokoji). Sirup, který si z česneku můžeme vyrobit, je velmi dobrý na na různá nachlazení a proti kašli. Ale také posiluje imunitu a reguluje úroveň cholesterolu. Někteří lidé doporučují česnekový sirup jako prevenci proti vzniku rakoviny žaludku, štítné žlázy a prostaty.
Suroviny
- 8 oloupaných stroužků česneku
- 200 ml jablečného octa
- 200 ml medu
Příprava
Pomocí lisu nebo mixéru najemno rozmačkejte stroužky česneku.
Česnek vložte do skleněné nebo porcelánové misky a přidejte jablečný ocet s medem. Celé zamíchejte. Směs přelijte do skleněné uzavíratelné nádoby a dejte do chladničky na 5 dní. Každý den však směs na chvíli z chladničky vyjměte a dobře ji promíchejte. Po 5 dnech je váš sirup hotový.
Užívání
Sirup můžete užívat v případě výskytu nějakého infekčního onemocnění, ale i jako prevenci. Konzumuje se tak, že 2 čajové lžičky sirupu rozmixujete ve sklenici vody. Pije se na lačný žaludek ráno po probuzení.
Nezapomínejte, že uvedený sirup je extrémně silný, a proto ho nikdy nekonzumujte přímo. Vždy ho zřeďte s vodou!