|  HOBBY
so 27. července, svátek má Věroslav, zítra Viktor
Mazlíčci
Pelíšek pro kočku či pejska si můžete vyrobit i doma, a to z obyčejného trika s dlouhým rukávem 

Pelíšek pro psa či kočku vyrobíte raz dva jen ze staršího svetru či mikiny

16. ledna 2020 13:00 / Pinterest
 0   0
Vyrobit si pelíšek pro kočku nebo menší rasu psa zvládnete levou zadní. Stačí vám k tomu staré triko nebo mikina s dlouhým rukávem. Přijde vás to na pár korun a vaši čtyřnozí kamarádi si jej zamilují.

Pelíšky pro domácí mazlíčky nejsou zrovna nejlevnější záležitostí. Přitom je lze hravě vyrobit doma. Obrovskou výhodou je, že nemusíte být ani nijak extra manuálně zruční. Pelíšek ze starého trika nebo mikiny totiž zvládne opravdu každý.

Co budete potřebovat

  • 1x mikina, svetr nebo triko s dlouhým rukávem
  • výplňový materiál do polštářů
  • metr
  • nůžky
  • špendlíky
  • jehlu a nit

Špendlíky usnadní práci

Ze všeho nejdříve musíte zašít otvor trika či mikiny, kterým prostrkáváte hlavu. Triko si pečlivě rozložte na tvrdou podložku a otvor na hlavu si spojte pomocí špendlíků. Jednak si tím vyznačíte cestu, kudy budete šít, ale hlavně se vám látka nebude při šití posouvat. Pak otvor zašijte. Otvor jde případně i zalepit pomocí tavné pistole.

Pak přiložte rukávy k bokům mikiny a strany, které se dotýkají, opět sešijte. I v tomto případě si můžete vše před šitím sešpendlit, ať se vám lépe pracuje. Ve výsledku by měl kousek rukávů přes dolní stranu mikiny vždy z každé strany přesahovat.

Vytvoření tunýlku

Nyní vás čeká nejnáročnější úkol, a to předělit mikinu na dvě části. Vezměte metr a udělejte přímku od jednoho podpaží mikiny k druhému. Po této přímce veďte svou jehlu s nití a mikinu sešijte. Vznikne vám tak s rukávy plynulý tunel.

Do tunýlku napasujte co nejvíce výplňového materiálu tak, aby se vám vytvořil pěkný okraj pelíšku. Vycpěte i dno pelechu taktéž výplňovou hmotou, nebo do na něj můžete použít menší polštář.

Zakončovací práce

Spodek mikiny sešijte a obtočte kolem něho přečuhující rukávy, jejichž konce vložíte do sebe a pro jistotu je sešijte, aby držely pevně u sebe.

Pelech otočte dnem nahoru a ke dnu přišijte i zbytek obtočených rukávů. Pejskovi pak nebudou propadávat nožičky. O tom, jak pro kočku vybrat vhodné hračky, jsme psali zde.

Fotogalerie
Helena Malá | Magazín PLUS+
Témata: kočka, pes, pelíšek, triko, DIY
Zavřít reklamu