Růže dodá vaší kuchyni zcela unikátní chuť
Růži svrasklou (rosa rugosa) najdete téměř v každém parku / Pixabay
Nejlépe se do kuchyně hodí takové druhy, které krásně a silně voní, nejlépe přímo z vaší zahrady. Nesmí být ale chemicky ošetřené. / Pixabay
Růže psí (rosa canina) je jeden z nejběžnějších růžových keřů mírného podnebného pásma / Pixabay
Šípek má vysoký obsah vitaminu C / Pixabay
Džem z růží ozvláštní vaši kuchyni jemnou růžovou chutí / Pixabay
Růži lze promixovat s kamennou solí či s cukrem nebo jiným druhem koření. Vytvoří tak neobvyklou kombinaci chutí. / Pixabay
Růžové máslo lze využít jak v kuchyni, tak v kosmetice / Pixabay
Na čaj můžeme nasušit okvětní plátky i celá poupata / Pixabay
Čaj lze uvařit z celých květů, anebo i z šípků. Nejlepší je kombinace všeho. / Pixabay
Další zajímavé články
Jak na podzim správně prořezat růže a jak je zazimovat, aby nezačaly zahnívat. Správná péče se vyplatí
Tipy, jak zpracovat a k čemu využít nedozrálá rajčata. Nevyhazujte je, pomůže prastarý italský trik
Výborné způsoby, jak využít spadané listí na zahradě. Rozhodně jej není třeba vyhazovat
Oblíbený vřes je často zaměňován za vřesovec. Přitom jde o jinou rostlinu s rozdílnými nároky
Zpět na článek