Super lídrem strany se stal přítel prezidenta Zemana

Domácí 11. srpna 2017 | 04:40 — Ilona Cílková
Stranu práv občanů (SPO) do voleb povede jako superlídr hudebník a výtvarník František Ringo Čech. O hlasy voličů se bude ucházet v čele stranické kandidátky v Praze.
František Ringo Čech se označil za prezidentova miuže / Česká televize

Zástupci SPO to oficiálně oznámili na tiskové konferenci. A Ringo Čech na ní hlásil: „Jsem prezidentův muž".

„Vždy jsem tvrdil, že se do politiky vrátím, až vlast zavolá. Jak víte, vlast jen tak nevolá, ale zavolal prezident republiky,“ řekl Čech. Od něj v roce 2015 dostal vysoké státní ocenění medaili Za zásluhy. Čech již v minulosti působil jako poslanec sociální demokracie.

Čech považuje pozici superlídra za zavazující. „Do těch voleb jdu, protože podporuji stranu prezidenta. Jsem prezidentův muž a toto je prezidentova strana. Takže myslím, že jsem na svém místě,“ poznamenal. Zároveň řekl, že dostal velmi těžký útok, protože si Zemanovci nestojí v současné době „úplně brilantně“.

Předseda strany a senátor Jan Veleba ČTK řekl, že strana by chtěla dát do volební kampaně 15 milionů korun. Většinu peněz plánuje získat úvěrem, část by měli dodat sponzoři. Podobu samotné kampaně teprve SPO chystá.

SPO, která není zastoupená v Poslanecké sněmovně, ale má dva senátory, vznikla v prosinci 2009. V lednu následujícího roku změnila název na Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ).

Podle průzkumů voličských preferencí má SPO nyní daleko k překročení pětiprocentní hranice potřebné pro vstup do Sněmovny.

Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Solární revoluce ve světě chytrých hodinek! Objevte hodinky nabíjené solární energií

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Vánočním věncům letos nebude vévodit jehličí, ale...

Zavřít reklamu