|  ZPRÁVY
st 15. května, svátek má Žofie, zítra Přemysl
Domácí
Dnešní vydělování neočkovaných a jejich vinění z epidemie je nová kvalita, píše Klaus 

Za rok a půl jsme si zvykli na různé nesmysly, ale tohle už je obelhávání občanů, rozčiluje se Václav Klaus

28. října 2021 06:11 / Depositphotos
 0   0
Exprezident Václav Klaus se ve svém komentáři rozhorlil nad slovy ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a některých dalších odborníků ohledně covidu-19. Šéf resortu zdravotnictví se totiž nechal slyšet, že nyní jde o epidemii neočkovaných. Reakce bývalého prezidenta na sebe nenechala dlouho čekat.

Za rok a půl jsme si už zvykli na různé nesmysly, ale toto je něco jiného, píše ve svém komentáři exprezident Václav Klaus. Úvodem textu se Klaus opřel o australský měsíčník Quadrant, kde si přečetl článek Petera Smithe o covidových statistikách. Podle něj je až neuvěřitelné, jak identické jsou metody vytváření nepravd v České republice a v Austrálii, v Evropě a u protinožců. „Peter Smith proto oprávněně začíná větou ‚statistiky by neměli používat nestatistici, zejména ne epidemiologové‘. A uvádí řadu příkladů. Mohl bych to okopírovat, není to podobné, je to úplně stejné,“ poznamenává Klaus a uvádí jako jeden z příkladů hru na očkované a neočkované.

Podívejme se na data ockovani.opendatalab.cz o vývoji covidu minulý týden. Zaujalo mne, že podle tohoto zdroje za týden zemřelo v České republice ve spojitosti s covidem 30 neočkovaných a 30 očkovaných (plus jeden napůl očkovaný). Znamená to, že se jedná o epidemii neočkovaných? Smí se říci opravdu cokoli? Jestli jsou tato čísla informacemi o něčem, pak o tom, že očkování moc nepomáhá. 

V této souvislosti Klaus rozebral také počty očkovaných a neočkovaných v nemocnicích, zaměřil se i na rozdíly mezi jednotlivými nemocnicemi. A podle něj ani tato čísla nehovoří o tom, že by se jednalo o epidemii neočkovaných.

„Říká-li ředitel u nás největší nemocnice – v Motole – Miloslav Ludvík, že mají léků na covid dostatek, ale že se nepoužívají, není to úplně absurdní? To, co se v reálném světě děje, ovlivňují vždy a v každém případě ideje a zájmy. Je přesmyčka od léčení k vakcinaci způsobena chybnou medicínskou teorií (tedy idejemi), nebo dobře motivovanými zájmy lékařů na straně jedné a farmaceutických firem na straně druhé? Léčení je pracné a zdlouhavé, vakcinace je snadná a rychlá. To dává pro každého racionálně se chovajícího člověka zcela jasný návod – radši očkujme (a na pacienta se ani nepodívejme). Kolik pozitivně testovaných (a tím automaticky obviněných z onemocnění covidem) žádný lékař nikdy neviděl? Znám osobně řadu případů tzv. nemocných s covidem, kteří se s lékařem nikdy nesetkali,“ uvádí Klaus.

Motivace jednotlivých lékařů – čili mikrojednání – je docela pochopitelná. Něco jiného je makrojednání, motivace farmaceutického průmyslu a medicínských firem – nemocnic. Pro ty jsou finanční efekty zcela jednoznačné (platby pojišťoven za lůžko JIP jsou daleko vyšší) a přirozená motivace zvyšovat si zisk vysvětluje vše. Každý jednotlivý lékař je mikrosubjektem, ale lékaři jako celek jsou makrosubjektem se zcela specifickým chováním. Tam dominuje zájem očkovat.

Všimněme si, že – na rozdíl od dalších nemocí – není zkoumáno, zda a jak byli lidé léčeni. Jediné kritérium je očkován vs. neočkován, což je naprostá urážka medicínské profese. Od začátku jsme upozorňovali na to, že ideology covidu a kovidismu nezajímá léčení, ale jen a jen vakcinace, očkování. Normální však vždycky bývalo nemoc léčit, nenormální je snažit se nemoc vyzmizíkovat, odstranit, eliminovat. A navíc nevyzkoušenými vakcínami.

Píšu (a píšeme) o tom již rok a půl. Dnešní vydělování neočkovaných a jejich vinění z epidemie je nová kvalita. Svědčí o odvaze k novému stupni obelhávání občanů, uzavřel komentář Václav Klaus. Ohrožujete evropské hodnoty, vzkazuje Leyenová. Žádné ohrožení necítím, oponuje Václav Klaus.

Zdroj: idnes.cz, ockovaniopendatalab.cz

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu