|  ZPRÁVY
po 1. července, svátek má Jaroslava, zítra Patricie
Komentáře
Budova evropského parlamentu v Bruselu 

Je opravdu tak výhodné zůstat v EU, když ji vedou podobní kašpaři jako je Junkcer!?

24. března 2017 08:32 / Shutterstock
 8   2
Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker v rozsáhlém rozhovoru pro německý Bild am Sonntag řekl, co ostatní členské země odradí od odchodu z Evropské unie.

Podle Junkcera je to brexit, který prý bude pro Británii tak nevýhodný, že to od podobných kroků odradí všechny ostatní členské státy: „Z příkladu Velké Británie všichni uvidí, že odchod z EU je špatný nápad."

Juncker v rozhovoru tvrdil, že Evropská komise si všechno kolem brexitu připravila do posledního detailu a varoval, že Británie se bude muset připravit na to, že se s ní bude zacházet jako s třetí zemí. „Nepůjde o žádné poloviční členství či sbírání třešniček. Vybírat se bude pouze z toho, co je na stole, nebo jinak žádný přístup ke stolu," dodal Junkcer.

Kromě Velké Británie se Junkcer vyjádřil i k francouzské prezidentské kandidátce Marine Le Penové. Pevně věří, že Marine Le Penová se nestane francouzskou prezidentkou. „A i kdyby se tak srtalo, nebude to znamenat konec evropského projektu. Ale určitě by to zatřáslo loďkou. Takže doufám, že ve Francii zvítězí proevropské síly, "dodal.

Pravděpodobnější však je, že podobné Junckerovo a předtím i Schulzovo vyhrožování Británii spíše ostatní členské země přinutí k zamyšlení, zda je opravdu tak výhodné zůstat v EU, když jí vedou podobní kašpaři!

Právě jejich politika a jednání totiž velkou měrou přispělo k rozhodnutí Britů, že než si nechat poroučet od Junckera a spol., bude lepší si svou zemi spravovat po svém!

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu