|  ZPRÁVY
čt 4. července, svátek má Prokop, zítra se slaví Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje
Zahraniční
Andrej Babiš je přesvědčen, že za útok v Berlíně může vstřícná migrační politika Angely Merkelové 

Babiš se vyjádřil k útoku v Berlíně a řekl, kdo za něj může

21. prosince 2016 05:00 / Facebook
 2   0
Za pondělní útok na berlínských vánočních trzích může podle Andreje Babiše migrační politika německé kancléřky Angely Merkelové. Babiš to dnes napsal na své facebookové stránce.

„Za ten otřesný čin v Berlíně bohužel může migrační politika německé kancléřky Angely Merkelové. To ona dovolila, aby se migranti dostávali do Německa a celé Evropy v nekontrolovaných vlnách, bez dokladů, a tedy bez znalosti, kdo skutečně jsou," napsal Babiš.

Ministr zmínil, že jde již o několikátý útok na Němce v jejich zemi. Řešením je podle Babiše mír v Sýrii a návrat migrantů do jejich domovů. „V Evropě pro ně není místo. Musí počkat v uprchlických táborech v Turecku. Migraci z Afriky zastavit v Libyi a domluvit pro státy, z nichž utíkají, finanční pomoc, aby ti lidé neodcházeli ze svých domovů," uvedl Babiš.

K incidentu došlo v pondělí večer v berlínské čtvrti Charlottenburg. Řidič kamionu usmrtil 12 lidí a dalších 48 osob zranil. V kabině vozu se po útoku našlo tělo polského občana, pravděpodobně původního řidiče kamionu, jehož pachatel zavraždil.

Za volantem kamionu měl během útoku sedět muž pocházející z Pákistánu, kterého policie zadržela. Zadrženého později identifikovali jako 23letého Pákistánce Navid B., ten však účast na útoku od začátku popíral a policie ho nakonec pro nedostatek důkazů propustila.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu