|  STYL
út 2. července, svátek má Patricie, zítra Radomír
Ostatní
Partner je nejmenší dodávkou Peugeot 

Ondřej Molina: Šéfkuchař, který se netají svou láskou k autům

09. června 2024 07:27 / Peugeot
 0   0
To, že se chce živit vařením, ví odjakživa. Jakmile se kuchařině začal profesionálně věnovat, velmi rychle se přesvědčil o tom, že tato práce je fyzicky i psychicky náročná a plná stresujících chvil. Zjistil taky, že uspět v tomto oboru vyžaduje být výjimečný, mimořádně šikovný, nápaditý a pracovitý. Navíc Ondřej Molina pochopil, že chce-li si získat věhlas, musí o sobě dát vědět. A to taky dělá. Jeho sociální sítě mají obrovský ohlas. Videa, která tam zveřejňuje, sledují statisíce fanoušků. 

Ondřej Molina se tak stal hvězdou největšího formátu. Jenže nebylo to zadarmo, stálo ho to totiž spoustu úsilí, jak sám říká: „Brzy jsem pochopil, že pokud se chci něco naučit, musím do zahraničí. Mám pracovní zkušenosti z prestižních pozic jako například Rutz Wine Bar v Berlíně, Fiskebar v Kodani apod. Pracoval jsem v různých zemích a zažil jsem opravdovou školu kuchařskou školu života. Ve světě se práce v gastronomii nerozděluje na krátké a dlouhé směny. Tam jsou to jen samé dlouhé směny. Ale naučil jsem se tam hodně, v podstatě ze mě tyto zkušenosti udělaly kuchaře, jakým jsem dnes.“

A že je Ondřej Molina opravdu dobrým kuchařem svědčí i jeho renomé. Na jeho kurzy vaření se hlásí spousty lidí, jeho služby si objednávají nejvýznamnější klienti z řad firem i celebrit. Svatba či jiná významná událost, kde Ondřej Molina vaří, se stane nezapomenutelnou událostí pro všechny zúčastněné. 

Kromě lásky k vaření má Ondřej Molina rád i auta. Je ale také velkým vyznavačem udržitelnosti a ochrany životního prostředí. Jak tyto dvě věci skloubit? Nejlépe úsporným autem. Proto Ondřej jezdí plug-in hybridním Peugeotem 308 a většinu času jezdí výhradně na elektřinu, tedy bezemisně. Má ovšem rád i auta, která jsou většinou řidičů podceňovaná či rovnou přehlížená. Řeč je o lehkých užitkových vozech. Ty rozhodně nelákají k tomu, aby si s nimi nadšený „petrolhead“ zařádil na okruhu, zato jsou ale neúnavní a spolehlivý pracanti, kteří uvezou cokoli. A Ondřej, jakožto zkušený specialista v gastronomii o tom ví své. Jako poctu novým lehkým užitkovým vozům značky Peugeot, které právě přicházejí na český trh, po nich Ondřej Molina pojmenoval nápadité a nesmírně lahodné kanapky. 

Partner je nejmenší z užitkových vozů řady Peugeot. Naložíte do něj až čtyři kubíky. Ondřej Molina naložil do kanapky s názvem Partner ricottu a svěží zelený hrášek. Jednoduché a neskutečně dobré!

Expert je velikostně uprostřed. Nejedná se ovšem o žádného střízlíka. Pobere až 6,6 kubíků nákladu a utáhne až tunu. Na druhou stranu je nízká tak, že se vejde do všech podzemních parkovišť pro osobáky. A co do ní naložil Ondřej Molina? Slaný košíček z křehkého těsta naplnil smetanovou pomazánkou a uzeným lososem. Dozdobit mikro-bylinkami a máte hotovo. 

Nejrobustnější z dodávek je Boxer. Dělá se v různých délkách i výškách. Navíc se prodává i ve verzích valník či prostý podvozek, na který se dá umístit třeba chladicí nástavba. Kanapka s názvem Boxer je také příjemně robustní a sytá. Jedná se o koblížek z listového těsta plněný slanou jablečnou pastou. Nápadité, jednoduché a nečekaně lahodné!

Takovou poctu si dodávky od Peugeotu nepochybně zaslouží. Vždyť právě jejich zásluhou si Peugeot několikrát připsal titul „Nejprodávanější značka užitkových vozů v Česku“. 

Zdroj: Peugeot

 

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu