|  STYL
pá 28. června, svátek má Lubomír, zítra Petr α Pavel
Krása
Poletující vlasy nás trápí především v zimě 

Zbavte se nepříjemného efektu elektrizujících vlasů díky několika tipům

06. ledna 2021 08:19 / Depositphotos
 0   0
Poletující vlasy nás trápí především v zimě. Stačí si totiž přes hlavu přetáhnout svetr a rázem vám zelektrizují vlasy a účes je ten tam. Poradíme vám, co s tím dělat.

Pokud vás trápí poletující vlasy, často je hlavní příčinou to, že je máte vysušené. Proto se také elektrizování vlasů objevuje především v zimním období, kdy je nejenom naše pokožka i pleť, ale i vlasy sušší. Poradíme vám pár tipů, jak polétavé vlasy usměrnit.

Zkuste vyměnit kartáč

Pokud stále používáte plastový kartáč, pryč s ním. Funguje to totiž na stejném principu, jako byste vlasy otřely o nafukovací balonek. Proto si pořiďte hřeben nebo kartáč, který je z keramiky, ze dřeva nebo s jinými přírodními štětinami.

Hydratujte vlasy

Nejenom v létě, ale i v zimě potřebují vaše vlasy hydrataci. A čím hydratovanější budou, tím méně budou elektrizovat. Takže zvyšte dávku svého kondicionéru, a také se poohlédněte po vyživující masce. Vyzkoušet můžete nesmývatelné produkty, které do vlasů přidáváte až po jejich umytí. A nezapomínejte také pít. Hydratace je důležitá nejenom zvenku, ale i zevnitř.

Naolejujte konečky

Nejvíce v zimě trpí konečky vlasů. Proto si pořiďte speciální hydratační olej, který do nich budete vtírat. Vyzkoušet můžete třeba kokosový, mandlový nebo arganový olej, který můžete použít i na pleť. Nebo si pořiďte speciální sérum na roztřepené konečky.

Lak na vlasy je první pomoc

Velmi rychlou a účinnou záchranou je mít po ruce lak na vlasy. Nastříkejte si ho trochu do dlaní a neposlušné vlasy jím zkroťte. Kupte si i malé balení laku, které budete mít stále s sebou v případě, že půjdete v práci třeba na schůzku a stane se vám podobná nehoda.

Zaměřte se na výživu

Někdy za suchost vlasů může špatná výživa a nedostatek vitaminů, minerálů nebo tuků ve stravě. Zkuste tedy do svého jídelníčku zařadit více potravin, které jsou bohaté na kvalitní tuky, jako jsou ryby, ořechy a semínka.

Omezte žehlení a fénování

Každodenní mytí vlasů, vysoušení, žehlení, kulmování. Tyto procedury vlasy nejvíce zatěžují. A pokud se objeví elektrizace, je nejlepší se těchto prostředků na čas vzdát, a to hlavně žehličky. Jestli ale bez ní nemůžete být, kupte si takovou, která má ionizační funkci. Právě ta zabraňuje elektrizování vlasů. Psali jsme také: Buďte krásná v každém věku. Účes dokáže podtrhnout hezké rysy a potlačit nedostatky

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu