|  STYL
čt 21. listopadu, svátek má Albert, zítra Cecílie
Děti
Zdravé zázvorové bonbony jsou skvělý způsob, jak dětem posílit imunitu 

Podpořte dětskou imunitu. Připravte doma zdravé zázvorové bonbony

26. října 2020 08:39 / Depositphotos
 0   0
S blížícím se zimním obdobím je dobré podpořit jak naši, tak i dětskou imunitu. Dostat do dětí vitaminy v podobě prášku je často nadlidský úkol. Proto pro vás máme tip, jak si doma vyrobit zdravé zázvorové bonbony, které si vaše děti zamilují.

Kořen zázvoru lékařského je považován za jednu z nejoblíbenějších rostlin podzimu a zimy. Mnoho dospělých si z něj vaří v zimním období léčivý čaj pro podporu imunity, ale léčí s ním rovněž už rozběhlé nachlazení a chřipky. Děti se však někdy naší snaze o podporu jejich zdraví postaví a tento aromatický a chuťově výrazný čaj odmítají. Možná právě kvůli jeho někdy až ostré chuti, možná proto, že jim dokola opakujeme, že je to „zdravé“.

Přitom má tolik úžasných schopností. Má antibakteriální a protizánětlivé účinky, pomáhá při rýmě a chřipce, stimuluje krevní oběh, takže dokonale zahřeje organismus. Při konzumaci většího množství může způsobit pálení žáhy a bušení srdce, ale v malém množství je zcela neškodný i pro děti.

Zázvorové bonbony

Léčivé a zároveň lahodné zázvorové bonbony budou vašim dětem chutnat, takže je do nich dostanete bez problémů. Pomohou jak při nachlazení, chřipce a kašli, tak skvěle zafungují i jako prevence. Připravit je můžete z mletého sušeného zázvoru i z čerstvého.

Co budete potřebovat:

  • půl hrníčku vody
  • 1 hrníček cukru (lepší je třtinový)
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • šťáva z poloviny citronu
  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 lžičky medu
  • moučkový cukr na obalení

V kastrůlku smíchejte vodu, cukr, citronovou šťávu, hřebíček a zázvor. Přiveďte k varu a nechte probublávat něco málo přes čtvrt hodiny. Občas promíchejte. Jakmile směs získá tmavě hnědou barvu a zhoustne, zkuste trochu směsi lžičkou kápnout do vody. Pokud se směs nerozteče, ale zůstane tuhá, přidejte do kastrůlku med a odstavte ze sporáku.

Připravte si plech s pečicím papírem a lžičkou kapejte budoucí bonbony jeden vedle druhého. Nechte dvě hodiny ztuhnout a poté obalte v moučkovém cukru, aby se vám v dóze nelepily k sobě. Psali jsme také: Tvaroh je výtečná potravina. Zbaví vás tuku, horečky, bolesti i zánětu

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu