|  STYL
ne 30. června, svátek má Šárka, zítra Laura
Móda
Správně vybrané šaty dokážou vyzvednout vaše přednosti 

Padnoucí šaty jsou základem šatníku každé ženy. Při jejich výběru záleží na typu vaší postavy

01. září 2020 08:08 / Depositphotos
 0   0
Cítit se v šatech pohodlně a krásně, to je při jejich výběru cílem každé ženy. Zaměřte se na základní atributy, které jsou zásadní pro výběr šatů. Máte silnější horní nebo dolní část těla? Jaké máte boky? Vlastníte vosí pas či se váš pas ztrácí? To vše je důležité.

Pořídit si šaty, které vám padnou jak ulité, není často jednoduchý úkol. Šaty mají vyzdvihnout vaši krásu, ale pokud si zvolíte špatný střih, mohou vám přidat kila navíc a zvýraznit vaše nežádoucí partie. Dobře zvolené šaty vám posílí sebevědomí. Definujte správně svůj typ postavy a zjistěte, jaké šaty vám budou lichotit. Značně si tím zjednodušíte jejich nakupování. Správně vybrané šaty vyzvednou vaše přednosti a zakryjí nedostatky na vašem těle.

Postava ve tvaru jablka

Ženy s postavou typu jablko trápí větší bříško. Ukládá se jim tam nejvíce tuku. Většinou se mohou pochlubit většími prsy, ale jinak mají štíhlé ruce a nohy. Pokud máte typ postavy jablko, vaším cílem bude zakrýt větší bříško.

Zvolte si takové šaty, které odpoutají pozornost od středu těla. Pořiďte si zavinovací šaty, které vaše bříško opticky zmenší. Budou vám slušet i šaty, které mají jednoduché přepásání těsně pod ňadry a volnou sukni.

Postava ve tvaru hrušky

Žena s postavou typu hruška má úzká ramena a pas. Trápí ji široké boky, zadek a stehna. Pro takové bude cíl vyzvednout ramena s dekoltem a zakrýt rozsáhlejší dolní část těla. Pokud patříte do tohoto typu, budou vám slušet šaty s odhalenými rameny a větším výstřihem.

Můžete si pořídit šaty korzetového typu. Rozhodně si nepořizujte šaty, které jsou upnuté v bocích. Přidaly by vám opticky několik kilo navíc.

Postava ve tvaru obráceného trojúhelníku

Postava typu obrácený trojúhelník je přesný opak typu hrušky. Ženy mají úzkou spodní část těla, ale rozšířená ramena. Ta se šaty nedají příliš zakrýt, ale je možné pořídit si takové, které rozšíří boky. Odvedou pozornost od silnějších ramen. Pokud máte právě vy takovou postavu, kupte si šaty s nabíranou sukní a výstřihem do V.

Postava ve tvaru obdélníku

Ženy s postavou typu obdélník mají rovnou postavu. Nemají výrazné ženské tvary. Boky, pas a ramena mají víceméně v jedné rovině. Většina z nich má malá prsa. Pokud se řadíte do této skupiny, budou vám slušet volné šaty s páskem v pase. Lichotit vaší postavě budou i šaty s pouzdrovým střihem. 

Postava ve tvaru přesýpacích hodin

Postava typu přesýpacích hodin je charakterizována stejně širokými boky a rameny. Ženy s tímto typem postavy se mohou pochlubit úzkým pasem. Jde o ideální postavu. Můžete si obléct všechny střihy šatů a chybu neuděláte.

Nejvíce vám budou slušet šaty, které jsou úzké v pase, protože jeho štíhlost ještě podpoří. Psali jsme také: Při výběru podprsenky a kalhotek záleží i na typu vaší postavy. Mnoho žen stále chybuje

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu