|  STYL
út 2. července, svátek má Patricie, zítra Radomír
Móda
Správný výběr podprsenky a kalhotek se odvíjí od typu vaší postavy 

Při výběru podprsenky a kalhotek záleží i na typu vaší postavy. Mnoho žen stále chybuje

18. srpna 2020 07:55 / JumpStory
 0   0
Vybrat správně podprsenku a kalhotky, není tak lehké, jak se zdá. Žen, které se pyšní takřka bezchybnou postavou, není mnoho a většinou každá z nás bojuje s nějakou tou nedokonalostí. Stačí si uvědomit, jaký typ postavy máte. To vám v mnohém váš výběr spodního prádla usnadní.

Pokud vyrážíte do obchodu pořídit si nové spodní prádlo, mějte na paměti, že vybírat jen očima, je značně ošemetné. Před návštěvou obchodu se spodním prádlem je v první řadě dobré se změřit. Postačí vám k tomu krejčovský metr. 

Jednoduchý návod, jak změřit své správné míry:

  • Nejprve změřte obvod hrudníku pod prsy. Měřte nejlépe při výdechu, aby byl obvod podprsenky pevný. Metr by neměl být prověšený, ale měl by pevně obepínat hrudník.
  • Od naměřeného čísla odečtěte 2-3 cm a číslo poté zaokrouhlete na celé centimetry. Tím zjistíte obvod podprsenky. Pokud tedy naměříte 85 cm, potřebujete podprsenku s obvodem 80 cm.
  • Velikost košíčku měřte v mírně vyztužené podprsence, nikdy bez ní. Metrem v úrovni bradavek, kde jsou prsa největší, změřte obvod hrudníku. Ani zde nesmí být metr prověšený, košíček ale měřte při mírném nádechu.
  • V tabulce velikostí jednotlivých značek spodního prádla pak zjistíte svou velikost košíčku.

Pokud nemáte zrovna ideální míry, nezoufejte. Rizikové partie lze velmi dobře zamaskovat vhodným spodním prádlem. Správně vybrané spodní prádlo dokáže nedostatky zakrýt a naopak přednosti zvýraznit. Vše se odvíjí od vašeho typu postavy.

Postava ve tvaru přesýpacích hodin

Tento typ postavy lze považovat za ideální. Pro každý typ postavy jsou charakteristické jiné proporce. Postava ve tvaru přesýpacích hodin se vyznačuje tímto:

  • Prsa jsou plná.
  • Pas útlý.
  • Větší zadeček a výraznější boky.

Vystačíte si s nevyztuženou podprsenkou, slušet vám bude také korzetový styl, který ještě více podtrhne vaše přednosti.

Postava ve tvaru trojúhelníku

Pro postavu ve tvaru trojúhelníku je typické:

  • Útlejší horní polovina těla včetně pasu.
  • Boky jsou naopak výrazné.
  • Stehna a zadeček jsou silnější.

Ženy s tímto typem figury by měly svou pozornost zaměřit na zvýraznění ňader a dekoltu, největší pozornost zaměřte na horní část těla. Zadeček a stehna naopak nenápadně skryjte. Jaké spodní prádlo je tedy ideální? Sáhněte po zdobené a zajímavé podprsence s push–up efektem, která opticky zvětší vaše ňadra a vykouzlí vám svůdný dekolt. Velmi pěkně bude působit trojúhelníková podprsenka nebo takzvaná balkonetka. Potřebujete trochu vyvážit celkový dojem, proto vsaďte na vyztužené modely.

Co se spodních kalhotek týče, můžete obléknout modely klasického střihu nebo šortkové kalhotky s nohavičkou, které opticky stáhnou zadeček a zúží stehna.

Postava ve tvaru obráceného trojúhelníku

Tato postava je přesným opakem předchozího typu.

  • Horní část těla je mohutnější.
  • Typická jsou větší prsa a širší ramena.
  • Směrem dolů se postava zužuje.
  • Boky a pas jsou téměř chlapecké.

Potřebujete podtrhnout krásný dekolt, odvést pozornost od větších ramenou a trochu podpořit ženskost v dolní části. Vsaďte na nevyztuženou podprsenku s kosticemi, která vašim ňadrům poskytne dostatečnou oporu. Bude vám slušet například „bardotka“ zdobená krajkou. Můžete zvolit i velmi sexy modely.

Štíhlé boky a menší zadeček vám umožní zvolit kalhotky s nižším střihem, ideálně bokovky, které by měly být ve stejném designu jako podprsenka.

Chlapecká postava

Chlapeckou postavu mají většinou hodně štíhlé, vysportované ženy. 

  • Postava je rovná bez znatelných boků a pasu.
  • Ňadra bývají menší.

V tomto případě je třeba klást důraz na zvýraznění ženských křivek. Tedy podpořit objem hrudníku a vytvarovat pas. Volte plnější podprsenky push-up, které zvýrazní objem ňader. Opět můžete vsadit na zdobené košíčky a zajímavé materiály, které zaujmou na první pohled. Nebojte se lehce průsvitného modelu.

Pomocí vhodných kalhotek můžete dodat bokům objem a zdůraznit pas. Pro váš typ postavy jsou ideální tanga, případně kalhotky brazilky, které opticky zvětší boky a zadeček.

Kalhotky vyberte spíše vykrojené, skvělou volbou budou brazilky zdobené krajkou. Paradoxně vám budou slušet také kalhotky s vyšším pasem. Naopak se vyhýbejte bokovkám, které zbytečně potlačí vaši ženskost. Psali jsme také: Nebojte se nosit podvazkový pás, sluší všem ženám. Stačí si jen vybrat správný střih

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu