|  HOBBY
po 16. září, svátek má Ludmila, zítra Naděžda
Recepty
Čokoládové řesy plné banánů 

Čokoládové brownies bez mouky a cukru: Vláčné a sladké jen díky banánům!

12. května 2017 09:04 / Pinterest
 7   2
Tato pochoutka je kompletně bez mouky. Hlavní složkou těsta jsou zralé banány, díky kterým jsou čokoládové brownies krásně vláčné a slaďoučké. Krém na brownies si můžete dle chuti vybrat ze dvou variant.

Doba přípravy čokoládových řezů vám zabere maximálně 45 minut. Plus čas na vychlazení.

Co budeme potřebovat?

Ingredience na těsto

3 střední banány, rozmačkané
110 g arašídového másla
1/4 hrnku holandského kakaa

Ingredience na krém s čokoládovým proteinem

2-3 lžíce čokoládového proteinu
trochu sladidla dle chuti (např. stévie)
1-2 lžíce arašídového másla dle chuti
mléko

Pokud v kuchyni nepoužíváte proteinové prášky ani sladidla, máme por vás i druhou variantu krému.

Ingredience na krém s kakaem

125 g krémového sýru
med dle chuti
1-2 lžíce holandského kakaa
mléko

Postup přípravy

Postup přípravy těsta

Troubu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte olejem nebo vyložte pečícím papírem. V malé misce rozehřejte máslo. Banány rozmačkejte vidličkou. V druhé větší míse smíchejte banány, rozpuštěné máslo a kakao. Těsto nalijte do připravené formy a pečte přibližně 20 až 25 minut. Jestli je těsto hotové zkoušíme špejlí. Jakmile se nelepí, je hotovo.
Nechte chvíli chladnout a poté vyndejte z formy k úplnému vychladnutí.

Příprava krémů

Ať už vyberete krém s proteinem nebo s kakaem, postup je stejný. Smíchejte všechny ingredience kromě mléka. Mléko postupně přilévejte, dokud se nevytvoří hustý krém. Až dosáhnete požadované hustoty, namažte na vychladlé brownies. Vložte aspoň na půl hodiny do lednice a poté podávejte. Dobrou chuť!

Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu