|  HOBBY
čt 19. září, svátek má Zita, zítra Oleg
Dům
Podzim je ideální čas na pořádný úklid celé domácnosti 

Chladnější počasí nabádá k podzimnímu úklidu. Nechte svůj dům dýchat

10. října 2020 15:39 / Cottonbro/Pexels
 0   0
Venku už se pořádně ochladilo, trávíme více času v teple domova, a to je ideální čas na pořádný úklid. Nechte váš byt nebo dům dýchat a zbavte se všech nepotřebných věcí.

Podzimní úklid není jen o mytí oken. Pusťte si oblíbenou hudbu nebo film a proberte věci, které jste již dávno nepoužili a leží v koutě nebo na dně skříně. 

Začněte v šatníku

Nabízí se začít v šatníku. Proberte staré plavky, které už nikdo nenosí. Zbavte se letního oblečení, které jste na sobě ani jednou neměli nebo jste se v něm necítili dobře. Zamyslete se, které podzimní a zimní oblečení následující sezonu budete nosit. Stejným způsobem protřiďte i botník. Zahoďte oblečení, boty i doplňky, které jsou rozbité a jejichž opravu nemáte v plánu. Nakonec se zbavte ponožek, které nejsou do páru.

Protřiďte drogerii a kosmetiku

Dále proberte svoji kosmetiku. Zbavte se věcí, které jsou prošlé. Vytřiďte make-up, který se nehodí k barvě vaší pleti. Zahoďte staré laky na nehty, které už nemají svoji původní strukturu. Zkontrolujte, jestli už žínka, kterou se umýváte, není příliš opotřebovaná. Vyhoďte vzorky a malé lahvičky určené na cestování, které nikdy nepoužijete.

Na co nezapomenout v kuchyni

Potom se přesuňte do kuchyně. Zbavte se starého koření a jídla v mrazáku, které tam leží už příliš dlouho. Protřiďte svačinové krabičky a vyhoďte ty opotřebované a ty, které nemají víčka.

Hračky a oblečení

Nakonec proberte hračky a oblečení a boty dětí, ze kterých do příštího léta vyrostou. Zahoďte časopisy, kterými už jste mnohokrát listovali, nebo se k nim až doteď vůbec nedostali. Nahlédněte také do lékárničky a prohlédněte expirace. Uvidíte, že po zahození všech těchto věcí se budete cítit skvěle. Psali jsme také: Vyžeňte pavouky z vašeho domu. Zaručené tipy, po kterých se dají sami na ústup.

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu