Muškátový oříšek: Proč bychom ho měli používat pouze po špetkách
![](http://magazinplus.cz/content/images/5c/8a/5c8a31342a5d5-810.jpg)
Muškátový oříšek je vysušené semeno tropického stromu muškátovníku pravého (Myristica fragrans) / Pixabay
![](http://magazinplus.cz/content/images/5c/8a/5c8a317158215-810.jpg)
Muškátový ořech se používá k výrobě vonných esencí / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5c/8a/5c8a319e1437d-810.jpg)
Muškátový oříšek je díky své velmi výrazné vůni používán při přípravě jídel a nápojů / Pixabay
![](http://magazinplus.cz/content/images/5c/8a/5c8a325231061-810.jpg)
Muškátový ořech se často používá v orientální kuchyni / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5c/8a/5c8a3279f220e-810.jpg)
Muškátový květ spolu se šafránem a skořicí patří k velmi vzácným kořením / Pixabay
![](http://magazinplus.cz/content/images/5c/8a/5c8a32c6a510e-810.jpg)
Přidávat byste měli muškátový oříšek až na závěr tepelné úpravy, neboť tímto procesem výrazně ztrácí chuť / Pixabay
Další zajímavé články
![](https://magazinplus.cz/content/images/5c/8a/thumb_5c8a2d61f154f-812.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5c/8a/thumb_5c8a00e89c673-808.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5c/87/thumb_5c87d9ecc25e2-807.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5c/7f/thumb_5c7fb33da7158-800.jpg)
Zpět na článek