|  ZPRÁVY
so 28. září, svátek má Václav - Den české státnosti, zítra Michal
Zahraniční
Podle společnosti svou smrtí porušila žena obchodní podmínky a společnost proti ní může podniknout právní kroky 

Smrtí jste porušila obchodní podmínky, napsala společnost ženě a chce po ní peníze

12. července 2018 04:07 / Shutterstock
 0   0
Společnost PayPal, která provozuje internetový platební systém, zaslala nepříjemný dopis Lindsay Durdleové, která zemřela letos v květnu ve věku 37 let na rakovinu.

Podle společnosti svou smrtí porušila obchodní podmínky a společnost proti ní může podniknout právní kroky. O případu píše britský server BBC. Společnosti PayPal se podle všeho tak úplně nezamlouvá, že její zákazníci jsou smrtelní, píše britský server BBC.

„Důležité - pozorně si přečtěte toto upozornění," stojí v titulku dopisu. „Porušujete podmínku 15.4.(c) Vaší smlouvy s PayPal Credit, neboť jsme obdrželi informaci, že jste zemřela. V souladu s podmínkou 15.(c) máme právo zrušit Váš účet, vypovědět smlouvu a požadovat splacení celé zbývající částky,“ pokračuje dopis adresovaný zesnulé ženě. Otázku, jak se něco takového mohlo stát, si teď kladou i ve firmě PayPal. 

Lindsay Durdleová zemřela na rakovinu letos v květnu ve věku 37 let. Její manžel o tom několik týdnů na to informoval společnost PayPal, které zaslal kopii úmrtního listu a další dokumenty. Na to mu přišel dopis adresovaný jeho ženě, ve kterém stojí, že dluží společnosti několik tisíc liber a tím, že zemřela, porušila smlouvu uzavřenou se společností, což už nejde napravit.

Podle pana Durdleho PayPal uvedl tři možná vysvětlení, jak dopis vznikl: buď šlo o lidskou chybu, výběr špatné šablony dopisu, nebo jiný druh chyby. Firma se každopádně omluvila vdovci za utrpení, které mu dopisem způsobila a také odepsala z účtu dluh zesnulé. Durdle na celý incident upozornil BBC, aby firmám ukázal, jak mohou jejich automatické zprávy ublížit lidem.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu