|  ZPRÁVY
ne 6. října, svátek má Hanuš, zítra Justýna
Domácí
Taťána Malá po 13 dnech končí jako ministryně 

Taťána Malá končí jako ministryně. Spravedlnost chce řídit sám Babiš

10. července 2018 04:54 / Facebook
 0   0
Taťána Malá po 13 dnech rezignuje na post ministryně spravedlnosti. Poslední dny Malá čelí obvinění z plagiátorství ve svých diplomových pracích.

Premiér Andrej Babiš zřejmě požádá prezidenta Zemana, aby ho dočasně pověřil řízením ministerstva spravedlnosti místo Malé. Zatím bude hledat jiného kandidáta, řekl.

Malá řekla, že rezignuje kvůli podezření, že opsala své diplomové práce. Uvedla, že nechce, aby kauza poškozovala novou vládu. Zároveň ale tvrdí, že se plagiátorství nedopustila.

„Díky této kampani, která je proti mně vedena, já už prostě nechci, aby bylo hnutí dál poškozováno, ani nově vznikající vláda,“ řekla Malá novinářům. Dodala, že nicméně trvá na tom, že při psaní svých diplomových prací se žádného pochybení nedopustila.

Své rozhodnutí chtěla jako první oznámit členům výboru hnutí ANO. Premiér Andrej Babiš prohlásil, že hnutí za Malou stojí a věří, že v diplomových pracích neopisovala. Středeční hlasování o důvěře novému kabinetu by podle něho rezignace Malé neměla ohrozit.

Babiš řekl, že požádá prezidenta Miloše Zemana, aby vedením resortu pověřil provizorně jeho. Jméno nového kandidáta na post šéfa justice zatím nemá a o jménech odmítl spekulovat. V nejbližší době však nástupce Malé bude hledat. Premiér předpokládá, že demisi Malé oficiálně dostane v úterý.

Prezident Zeman plánuje řešit situaci vzniklou rezignací Malé na místo ministryně spravedlnosti, premiér Babiš už ho informoval, uvedl mluvčí Ovčáček.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu