|  ZPRÁVY
čt 16. května, svátek má Přemysl, zítra Aneta
Domácí
Klaus ml. jako jediný z ODS podpořil do čela bezpečnostního výboru Kotena z SPD  

Nelíbí se mi kádrování a hysterie, říká Klaus mladší o aktuální politické situaci

01. prosince 2017 04:31 / Facebook
 14   5
Když Poslanecká sněmovna hlasovala o nominaci Radka Kotena z SPD do čela bezpečnostního výboru, Václav Klaus mladší jako jediný z ODS zvedl ruku pro. Co ho k tomu vedlo?

„Hlasoval jsem podle svého přesvědčení, což budu dělat i v následujících čtyřech letech,“ zdůvodnil svůj postoj. Jako jediný poslanec z Demokratického bloku hlasoval pro to, aby byl Radek Koten (SPD) předsedou bezpečnostního výboru. Ostatní poslanci z ODS, TOP 09, STAN a KDU-ČSL se hlasování zdrželi, nebo hlasovali proti.

Klaus ml. s Kotenem, který vzbuzuje mezi poslanci kontroverze například svými příspěvky na Facebooku, problém nemá. „SPD je normální demokratická strana,“ uvedl Klaus ml. Z přítomných 171 poslanců bylo pro zvolení Kotena potřeba 86 z nich. Nakonec získal 95 hlasů od poslanců z hnutí ANO, SPD, KSČM a právě Václava Klause mladšího.

„Za sebe si myslím, že se nemám zpovídat z důvodů, proč a jak hlasuji. Já jsem hlasoval skoro pro všechny navržené předsedy výborů. Nehlasoval jsem například pro paní Válkovou, protože urážela lidické ženy z minulosti. Jinak skoro pro všechny,“ uvedl Klaus mladší na dotaz, proč pro Kotena zvedl ruku.

„SPD považuji za zcela normální demokratickou stranu, která má mandát v parlamentu. Hlasoval jsem i pro pana Radima Fialu a další. Mně se to kádrování a hysterie nelíbí, protože by mohly být výtky k 196 poslancům. Co kdy řekli, dělali, jak hlasovali. Takových svatouškovských soubojů se nechci zúčastňovat,“ dodal.

Ilona Cílková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu