|  TECHNIKA
čt 19. září, svátek má Zita, zítra Oleg
Vojenství
Vojenské speciály Tatra už působí v mnoha zemích 

Vojenské speciály Tatra a další vojenská technika z Čech vyráží dobývat svět. Objeví se na obřím veletrhu v Indii

04. března 2022 13:35 / Tatra Trucks
 0   0
Ve dnech 10. až 13. března 2022 se ve východoindickém městě Gándhínagar, které je hlavním městě státu Gudžarát, bude konat 12. ročník veletrhu DEFEXPO. Veletrh DEFEXPO se koná každé dva roky a jde o jednu z největších událostí v oblasti vojenských, bezpečnostních a aerokosmických technologií v Indii. Tatra Trucks zde představí spolu s dalšími firmami z holdingu Czechoslovak Group (CSG) své vojenské technologie.

Indie je v oblasti obranného a bezpečnostního průmyslu jedním z největších asijských trhů. Pro kopřivnickou automobilku Tatra Trucks je Indie také jedním z nejdůležitějších odbytišť, přičemž indická armáda se řadí k největším uživatelům vozů Tatra na světě. V této souvislosti lze připomenout, že Tatra Trucks je strategickým partnerem indického státního podniku BEML, který právě automobily Tatra vyrábí pro indickou armádu.

Z tohoto důvodu nebudou na národním stánku České republiky zástupci automobilky Tatra Trucks chybět. Indickým partnerům i dalším potenciální zákazníkům představí aktuální portfolio nákladních automobilů Tatra, které tvoří modelové řady Tatra Force, Tatra Tactic a Tatra Phoenix, přičemž všechny tři se uplatňují v ozbrojených silách mnoha zemí po celém světě.

Pokrokové české technolgie

Vedle kopřivnické automobilky se na společném českém národním stánku představí i další firmy holdingu CSG, jako například zbrojní závod Excalibur Army. Na veletrhu budou nabízet například náhradní díly na osvědčené tanky T-72, pásová BVP-2 nebo vyprošťovací vozidla AV-15 či mostní automobily AM-50 na podvozcích Tatra. Pro indické zákazníky také mohou být zajímavé modernizační programy navazující na oba jmenované typy podpůrných vozidel v podobě vyprošťovacího a odtahového vozidla Treva-15 či mostních automobilů AM-50EX a AM-70EX taktéž s podvozky Tatra. 

Na veletrhu bude také představeno komplexní řešení radarového vybavení pro letiště. Jedna ze společností holdingu je v této oblasti v Indii historicky velmi úspěšná, téměř 90 procent indického vzdušného prostoru pokrývají radary vyrobené a dodané právě českou společností Eldis. Dalším zajímavým produktem bude kompaktní 3D radar ReGuard, který je schopen detekovat a sledovat vedle standardních pozemních a vzdušných cílů i bezpilotní drony.

Významný veletrh pro indický trh

Veletrh DEFEXPO se koná každé dva roky a jde o jednu z největších událostí v oblasti vojenských, bezpečnostních a aerokosmických technologií v Indii. Pořádá jej indická vládní organizace Defence Exhibition Organisation (DEO) ve spolupráci s indickou vládou a ministerstvem obrany. Význam DEFEXPO potrhují rovněž i čísla z 11. ročníku – v roce 2020 se veletrhu účastnilo na 1028 vystavovatelů ze 70 zemí, kteří měli k dispozici výstavní plochu o rozloze 76 tisíc m2. Dále čtěte: (Neviditelný postrach ruských okupantů. Turecké drony Bayraktar úspěšně devastují ruskou těžkou techniku).

Zdroj: Tatra Trucks.

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu