|  TECHNIKA
pá 19. dubna, svátek má Rostislav, zítra Marcela
PC a Mobil
Společnost Google testuje novou službu 

Google spustil v rámci testování předplacenou službu na hry a aplikace. Zatím bude bez reklam

08. srpna 2019 05:46 / Internet
 0   0
Internetový gigant Google zahájil testování nové předplacené služby Play Pass, díky které mohou uživatelé získat za měsíční poplatek přístup k prémiovým hrám a aplikacím obchodu Google Play. Podobnou službu chystá také Apple.

Společnost Google testuje novou předplacenou službu Play Pass, která za měsíční poplatek uživatelům zpřístupní prémiový software v podobě her a aplikací. Informoval o tom web Android Police, který zveřejnil uniklé obrázky. Samotné testování služby ale již potvrdila i společnost Google.

Společnost zatím tuto službu oficiálně nepředstavila, takže je zatím nejisté, zda se finální podoba aplikace bude od ostré verze lišit. Poplatek za používání služby by se měl pohybovat okolo pěti amerických dolarů (v přepočtu přibižně 108 Kč) za měsíc.

Za tuto částku uživatel získá přístup k prémiovým hrám jako Stardew Valley, Limbo či Ticket to Ride, které se nyní prodávají za částku od 120 do 200 korun. Kromě her budou zpřístupněny i přehrávače hudby, software pro fitness a spousta dalších aplikací.

Tyto aplikace budou navíc bez reklam, budou také osvobozeny od jakýchkoliv dalších poplatků. Nová služba Google tak bude představovat alternativu pro každého, koho odrazují od používání aplikací reklamy, nebo se chce vyhnout poplatkům za odemknutí plného obsahu.

Na uniklých záběrech se také píše, že uživatelé mohou předplatné kdykoliv ukončit. Během trvání služby bude Google měřit využívání jednotlivých aplikací, aby zjistil, kolik vydělají vývojáři.

Podobnou službu představila v březnu také společnost Apple. Její služba Apple Arcade je však zaměřena pouze na hry, kdy součástí předplatného bude sto prémiových her, které nebude možné jinde získat. Dále čtěte: Google výrazně navýšil velikost příloh, které může přijmout služba Gmail.

Fotogalerie
Lukáš Bauer | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu