|  STYL
ne 23. června, svátek má Zdeňka, zítra Jan
Komerční sdělení
Mikiny zpočátku nosili tovární dělníci a sloužili jako pracovní oděvy 

Jak nosit mikinu - průvodce moderního muže

21. dubna 2020 10:37 / archiv klienta
 0   0
V minulosti měla pánská mikina pouze sportovní využití. Potenciál tohoto kusu oblečení dnes vidí nejen módní návrháři, ale také vývojáři a stylisté. Mikiny ztratily svou typicky sportovní povahu před několika lety a přestaly být synonymem pro hip-hopovou subkulturu. Móda je posunula na vyšší úroveň, díky níž je stále více mužů používá jako jeden z klíčových prvků neformálního stylu. Jak nosit pánskou mikinu?

Pánská mikina a její historie

Mikiny zpočátku nosili tovární dělníci a sloužili jako pracovní oděvy. Teprve v 80. letech tento prvek oblečení vstoupil do hromadné výroby a změnil se v módu pro muže. Mikina byla zvláště oblíbená. V chladných dnech umí zahřát a za horkého počasí kapuce umožnila chránit hlavu před spalujícím sluncem.

V současné době nabízí trh s oděvy různé typy mikin - vesty, s kapucí přes hlavu, s postranními kapsami typu "klokan", s vysokým límcem, stejně jako s kapucí nebo bez kapuce. Všechny tyto typy koupíte v eshopu Bolf. Díky pestré nabídce barev a střihů si skutečně vybere každý muž.

Proč nosit pánskou mikinu?

Mikina není jen praktickým prvkem šatníku, ale také řešením pro rychlou stylizaci. Ideální volba pro jogging, grilování, jízdu na kole nebo na procházku v parku. Každá mikina může vypadat jako módní kousek. Je důležité ji zkombinovat s dalšími prvky oblečení, podle toho, kam ji chcete nosit.

Pánská mikina je jedním z nejpopulárnějších prvků ležérní módy. Můžete ji přizpůsobit mnoha městským stylům bez ohledu na roční období. Je velmi módní kombinovat mikinu s neformální bundou. Tímto způsobem můžete vytvořit velmi zajímavou sadu každý den. Doplňujícím stylem mohou být džíny i chinosy, sportovní tenisky a bunda parka.

Mikiny longsleeve

Je-li venku příliš chladno na krátký rukáv a příliš teplo na teplejší mikinu, longsleeve je perfektním řešením. Tyto typy mikin jsou vyrobeny z tenkého materiálu, jehož struktura se podobá té, ze které se vyrábějí tradiční trička. Na trhu najdete jednoduché longsleeve mikiny, stejně jako modely s potiskem, které vám umožní vytvořit více než jednu zajímavou stylizaci outfitu.

Sportovní mikiny

Pokud jde o typické sportovní modely, jsou vyrobeny ze speciálních materiálů, které vám umožňují udržovat správnou teplotu a suchost těla při cvičení různých druhů sportů. Protože výrobci tohoto typu oděvů chtějí reagovat na potřeby lidí, kteří jsou fyzicky aktivní, jsou některé modely mikin navíc vybaveny mediálním portem, který se obvykle nachází na jednom z rukávů nebo na praktických kapsách na zip, kde můžete skrýt nejdůležitější věci, například klíče. Sportovní mikiny snadno zkombinujete s kalhotami i šortkami.

Pokud si chcete být jisti, že mikinu budete nosit k různým kusům oděvu, vsaďte na jednotné barvy a jednoduchý design. Rádi přitahujete pozornost ostatních? Nebojíte se poutavých barev a vzorů? Vyberte si pestrobarevnou mikinu s vtipným potiskem. Pamatujte, že je velmi důležité, aby kůže volně dýchala. Proto je nejlepší si vybrat mikiny vyrobené z prodyšných a přírodních materiálů. Pokud je váš oděv vyroben ze smíšených vláken, je dobré vybrat si ten, který má převahu těch přírodních.

redakce | Magazín PLUS+
Témata: móda, mikina, historie, muži
Zavřít reklamu