|  HOBBY
so 23. listopadu, svátek má Klement, zítra Emílie
Recepty
Tento kinder mléčný řez můžete dát bez obav svým dětem! 

Rychlá a zdravá pochoutka nejen pro děti. Zkuste mléčný řez bez cukru a mouky

23. listopadu 2019 15:00 / Internet
 21   0
Máte rádi mléčný řez, ale trápí vás nadváha a nebo jen to, že je plný cukru? Máme pro vás fitness recept na domácí mléčné řezy bez cukru a mouky!

Jídla bez mouky se poslední dobou stávají čím dál oblíbenější. Někdo lepek zkrátka jíst nemůže a nemá jinou volbu. V současnosti však stále přibývá těch, kteří se stravují bez lepku dobrovolně.

Lepek je v pekárenském průmyslu velmi ceněný, protože těstu dodává pružnost. Pro nemalou část populace je však těžce stravitelný. Jedná se o alergiky a především lidi trpící nesnášenlivostí lepku neboli celiakií. Lepek je směs dvou bílkovin obsažených v obilninách. Při bezlepkové stravě se vynechává, a tím pádem se také hubne! A to především v oblasti břicha.

Dnes pro vás máme tento skvělý dezert, který je vhodný pro bezlepkovou dietu i při redukci váhy. A navíc ho milují i děti! Co budeme potřebovat na přípravu domácích mléčných řezů?

Ingredience:

  • 4 vejce 
  • 1 lžíce medu 
  • 2 lžíce kakaa 
  • 1 lžičku prášku do pečiva 
  • 250 g tvarohu (1 vanička) 
  • 2 lžičky strouhaného kokosu 

Postup:

Vyšlehejte žloutky s medem. Přidejte kakao, kokos a prášek do pečiva a promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně jej vmíchejte do kakaové směsi. Plech s okraji vyložte pečícím papírem, nalijte do něj směs a pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 12 minut. Poté plech vyndejte a nechte zchladnout. Korpus rozpůlte, na jednu polovinu namažte tvaroh smíchaný s citronovou šťávou a kůrou (popř. trochu oslaďte) a přiklopte druhou polovinou. Dejte do lednice na hodinu vychladit, poté rozkrájejte na díly a podávejte. Dále čtěte: Naložte si kysané zelí do sklenic a získáte zásobárnu vitaminů na celou zimu.

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu