Rychlá a zdravá pochoutka nejen pro děti. Zkuste mléčný řez bez cukru a mouky
Jídla bez mouky se poslední dobou stávají čím dál oblíbenější. Někdo lepek zkrátka jíst nemůže a nemá jinou volbu. V současnosti však stále přibývá těch, kteří se stravují bez lepku dobrovolně.
Lepek je v pekárenském průmyslu velmi ceněný, protože těstu dodává pružnost. Pro nemalou část populace je však těžce stravitelný. Jedná se o alergiky a především lidi trpící nesnášenlivostí lepku neboli celiakií. Lepek je směs dvou bílkovin obsažených v obilninách. Při bezlepkové stravě se vynechává, a tím pádem se také hubne! A to především v oblasti břicha.
Dnes pro vás máme tento skvělý dezert, který je vhodný pro bezlepkovou dietu i při redukci váhy. A navíc ho milují i děti! Co budeme potřebovat na přípravu domácích mléčných řezů?
Ingredience:
- 4 vejce
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 250 g tvarohu (1 vanička)
- 2 lžičky strouhaného kokosu
Postup:
Vyšlehejte žloutky s medem. Přidejte kakao, kokos a prášek do pečiva a promíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně jej vmíchejte do kakaové směsi. Plech s okraji vyložte pečícím papírem, nalijte do něj směs a pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 12 minut. Poté plech vyndejte a nechte zchladnout. Korpus rozpůlte, na jednu polovinu namažte tvaroh smíchaný s citronovou šťávou a kůrou (popř. trochu oslaďte) a přiklopte druhou polovinou. Dejte do lednice na hodinu vychladit, poté rozkrájejte na díly a podávejte. Dále čtěte: Naložte si kysané zelí do sklenic a získáte zásobárnu vitaminů na celou zimu.