|  HOBBY
so 23. listopadu, svátek má Klement, zítra Emílie
Recepty
Nadýchaným a voňavým rebarborovým koláčem potěšíte každého 

Připravte si bleskový nadýchaný rebarborový koláč s drobenkou, po kterém se jen zapráší

24. května 2022 09:51 / Pixabay
 0   0
Pro mnohé je voňavý a nadýchaný koláč s rebarborou návratem do dětství, kdy jej naše babičky s oblibou pekly. Rebarbora je nejen velmi zdravá, ale také na sladko v koláči dokonale chutná. Pakliže hledáte inspiraci na nějaký osvědčený recept, pak vyzkoušejte tento rebarborový koláč. Uvidíte, že se po něm jen zapráší.

Rebarbora je poměrně nevšední ingredience, která má však mnohé využití v kuchyni. Naše babičky z rebarbory dokázaly připravit naprosté zázraky. Nejčastěji se však zavařuje nebo se z ní dělají lahodné zákusky a jiné sladké pečivo. Navíc v dnešní době rebarboru koupíte v jakémkoli supermarketu a můžete tak potěšit rodinu či příbuzné originálním receptem.

Rebarbora a zdraví

Rebarbora je cenným zdrojem vitaminů ze skupiny B, jež mají obecně schopnost posilovat svaly, nervy a kosti. Dále naleznete v rebarboře také niacin stabilizující krevní oběh a kyselinu pantotenovou, která podporuje kvalitu pleti, vlasů a nehtů. Kromě toho je rebarbora také bohatá na kyselinu listovou, jež hraje důležitou roli pro správnou krvetvorbu. Nakonec v rebarboře naleznete vysoký obsah vlákniny, vápníku a hořčíku. Díky své nízké energetické hodnotě je vhodná i při redukčních dietách.

Je zřejmé, že rebarbora má velmi příznivé účinky na lidský organismus. Tak proč si z ní neudělat tento lahodný dokonale nadýchaný rebarborový koláč s drobenkou. Navíc je příprava velmi rychlá a zvládne jej naprosto každý.

Suroviny na lahodný rebarborový koláč

Na přípravu nadýchaného rebarborového koláče s drobenkou budete potřebovat následující suroviny:

  • 15 lžic polohrubé mouky
  • 15 lžic mléka
  • 7 lžic oleje
  • 5 lžic cukru
  • 2 vajíčka
  • 1 prášek do pečiva
  • rebarboru

Na drobenku si připravte

  • 12 lžic hrubé mouky 
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce másla

Postup

Příprava rebarborového koláče je opravdu velmi snadná. Všechny suroviny na koláč, kromě rebarbory, smíchejte ve větší míse dohromady a nalijte na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Následně poklaďte kousky rebarbory. Nyní z hrubé mouky, cukru a másla vypracujte drobenku a posypte s ní bohatě celý koláč. Pečte zhruba 40 minut na 180 °C. Dobrou chuť. Dále čtěte: Založte si dechberoucí záhon z kvetoucích trvalek. Vsaďte na osvědčené kombinace květin.

Zdroj: webmd.com, thespruceeats.com, toprecepty.cz.

Fotogalerie
Zuzana Procházková | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu