|  HOBBY
po 16. září, svátek má Ludmila, zítra Naděžda
Dům
Starožitný nábytek dokáže oživit domácnost 

Starožitný nábytek se hodí i do moderního bydlení. Dokáže oživit každý byt nebo dům

08. listopadu 2020 11:11 / Depositphotos
 0   0
Nikde není psáno, že do moderního bydlení si nemůžete pořídit starožitný nábytek. Právě naopak. Elegantní kousek starožitného nábytku oživí každou místnost.

Pokud si potrpíte na originální design, vsaďte na starožitný nábytek. Nejvhodnější je použít zrenovovaný čalouněný nábytek z poloviny minulého století. Přesně takový mohou mít doma vaše babičky nebo prababičky, ale už se na nich podepsal zub času a dlouhá léta používání.

Dědictví po prarodičích vám může ozdobit domov

Takový nábytek se mnohdy dědí z generace na generaci, takže se může dostat i k vám. Je však potřeba ho dát zrenovovat k odborníkům, aby se potom mohl vyjímat ve vašem obývacím pokoji, pod lampou nebo u krbu.

Starožitný ušák je stále oblíbený kousek

K oblíbeným kouskům patří sofa nebo křesla s potahovými látkami s dekorem jemného proužku nebo kostek, nechybějí k tomu opěrky nebo široké sedáky. Uspějete ale i s křeslem, které se nazývá ušák. Můžete v něm číst, plést nebo prostě jen odpočívat.

Pohodlná jsou i kožená křesla s knihovnou. Tato kombinace představovala přímo ráj pro knihomoly, kteří v křeslech strávili hodně času. Odpoledne u svačiny se můžete posadit do křesílka k menšímu stolku. Narazit ale můžete i na další zajímavé kousky, a co s nimi provedete, to už záleží na vás. Fantazii se meze nekladou! Psali jsme také: I koupelnu si můžete zařídit podle Feng Shui. Budete se v ní cítit dobře a vstoupí k vám štěstí

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Témata: nábytek, křeslo, sofa
Zavřít reklamu