Jak vybrat správný olej do kuchyně? Nejdůležitější je tento ukazatel
![](http://magazinplus.cz/content/images/5b/2d/5b2d18bde302f-514.jpg)
Řepkový olej je u nás nejrozšířenější. Je cenově dostupný a vhodný do teplé kuchyně. / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5b/2d/5b2d18bdf2e2e-514.jpg)
Slunečnicový olej je nevhodný kvůli velmi nízkému bodu zakouření, který je pouze 110 °C / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5b/2d/5b2d18be05a9d-514.jpg)
Dýňový olej má příjemnou chuť připomínající vlašské ořechy / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5b/2d/5b2d18be0c145-514.jpg)
Kokosový olej je výborný na pečení a smažení při vysoké teplotě / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5b/2d/5b2d18be11d79-514.jpg)
Olivový olej je perfektní na pečení, ale při nízké teplotě / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5b/2d/5b2d18be24d20-514.jpg)
Lněný olej se používá pouze k dochucování hotových jídel / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5b/2d/5b2d18be2b9a3-514.jpg)
Arašídový olej je výborný na pečení při vysoké teplotě, jeho bod zakouření 227°C / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5b/2d/5b2d18be30883-514.jpg)
Avokádový olej má svěží, kořeněnou chuť / Shutterstock
Další zajímavé články
![](https://magazinplus.cz/content/images/5b/2b/thumb_5b2bca1e822a2-511.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5b/1d/thumb_5b1d584a29a7b.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5b/22/thumb_5b224dd3a91a9-508.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5b/20/thumb_5b20bd8d6c002-501.jpg)
Zpět na článek