Jak vybrat správný olej do kuchyně? Nejdůležitější je tento ukazatel
Řepkový olej je u nás nejrozšířenější. Je cenově dostupný a vhodný do teplé kuchyně. / Shutterstock
Slunečnicový olej je nevhodný kvůli velmi nízkému bodu zakouření, který je pouze 110 °C / Shutterstock
Dýňový olej má příjemnou chuť připomínající vlašské ořechy / Shutterstock
Kokosový olej je výborný na pečení a smažení při vysoké teplotě / Shutterstock
Olivový olej je perfektní na pečení, ale při nízké teplotě / Shutterstock
Lněný olej se používá pouze k dochucování hotových jídel / Shutterstock
Arašídový olej je výborný na pečení při vysoké teplotě, jeho bod zakouření 227°C / Shutterstock
Avokádový olej má svěží, kořeněnou chuť / Shutterstock
Další zajímavé články
Nejčastější chyby při skladování a podávání sýrů. Neděláte je také?
I zdravá strava může škodit. Jaké nepříjemnosti vás mohou při její konzumaci potkat?
Nebezpečné onemocnění, které si můžete přivézt z dovolené. Jak poznáte, že jste se nakazili právě vy?
Deset zajímavostí o jahodách, které jste určitě nevěděli
Zpět na článek