|  BYDLENÍ
po 16. září, svátek má Ludmila, zítra Naděžda
Kuchyně
Jestli chcete jít s dobou, držte se industrialismu a tmavších barevných odstínů 

Na jaké trendy v kuchyních se můžete těšit v roce 2019?

13. prosince 2018 09:40 / Shutterstock
 4   1
Bílou nahradí černá, všudypřítomný nerez rustikální mosaz, blyštivý lesk pak vystřídá jednoduchý mat. I tak by se dal ve zkratce charakterizovat trend, který má ovládnout evropské kuchyně v následujícím roce. Zoufat nemusíte, ani pokud ji máte zařízenou v klasickém stylu. In zůstává anglický venkov.

Nový rok s sebou zákonitě přináší nové módní trendy. Nevyhnou se ani bydlení, kdy má odzvonit bílým linkám, které představují v kuchyňských studiích stálice už celou řadu let. Do popředí se naopak dostávají tmavší odstíny, také zlato, které s nimi dobře ladí, stejně tak industriální prvky. Přírodní materiály však ani letos z módy nevyjdou.

Prim hrají tmavé odstíny

Bílá barva v kuchyních ustoupila do pozadí už letos, v příštím roce to má být ještě znatelnější. Stále více designérů dává přednost tmavším odstínům. Černou linku si může dovolit vzhledem k náročnosti na prostor opravdu málokdo, trendy však bude také šedá nebo šedomodrá. Milovníci barviček mohou sáhnout ještě po čistě modré, zelené, tyrkysové nebo popelavě růžové. Uplatní se hlavně na samostatně stojících spotřebičích, které se tak stanou dominantou prostoru.

Pokud máte linku v bílé barvě, můžete ji osvěžit alespoň tmavšími doplňky. V kombinaci se dřevem nemůžete nikdy šlápnout vedle. Co se týče materiálů, do popředí se dostává také černý kov a především kámen či beton. Působí sice chladněji, ale jsou hlavním znakem industrialismu, který má stále řadu příznivců. Zejména pro svou jednoduchost a originalitu. Pro větší inspiraci si prohlédněte naši fotogalerii.

Nerez má své za sebou

Nerezové baterie, dřezy a digestoře mají na nějakou dobu utrum. Nahradit je mají doplňky ve zlaté barvě, mosazi nebo mědi, které se lépe hodí k tmavým odstínům. Objeví se také na kuchyňských úchytkách, nádobí, klikách nebo lustrech. Zároveň s nimi je preferován mat. Ke dřevu, betonu nebo mramoru sedí více než lesk.

Trendy zůstává nadále vzdušný prostor, z kuchyňských linek proto zmizí horní skříňky. Úložný prostor by měly poskytnout spodní skříňky nebo spíže, případně police. Několik důvodů, proč jimi nahradit dražší kuchyňské skříňky i knihovny, najdete zde. Úplně ideální je dostat do kuchyně maximum světla, a to nehledě na módní preference.

Fotogalerie
Marie Drahá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu