|  BYDLENÍ
st 15. května, svátek má Žofie, zítra Přemysl
Tipy a inspirace
Při výrobě zvonkohry můžete být velmi kreativní 

Zvonkohra vám ozdobí balkon nebo zahradu. Vyrobte si ji snadno sami doma

22. ledna 2021 14:41 / Pixabay
 0   0
Vyrobit si originální zahradní zvonkohru není nic složitého a zároveň vám to udělá radost. Na její výrobu můžete použít různé předměty, které naleznete doma nebo na půdě. Sentimentální význam pro vás bude mít zvonkohra, kterou si vyrobíte z mušlí a kamenů, které jste si přivezli z dovolené.

Při výrobě zvonkohry můžete být velmi kreativní a navíc k tomu nepotřebujete žádné speciální schopnosti ani exkluzivní materiál. Hodí se cokoli, co vydává při nárazu o sebe nějaký zvuk od vyřazeného nádobí po pastelky. Fantazii se meze nekladou, takže není třeba se bát experimentů s nesourodými ingrediencemi.

Co budete potřebovat

  • starý cedník nebo jakoukoli formu na pečení
  • dlouhý řetěz
  • víčka (ze skleněných láhví)
  • kleště

Zvonkohra z víček

Víčka z láhví jsou nadbytečný odpad. Máte doma sbírku víček nebo se vám jich jen zrovna hodně nakupilo? Pak věřte, že i ony vám mohou zařídit skvělou dekoraci. Každé víčko má jiný design, proto se bude jednat o opravdu originální kousek. Hrát si můžete s různým poskládáním víček – ať už podle designu, barvy nebo druhu. 

Zvonkohra z láhví

Pro ty, kteří se nebojí experimentovat a jsou trochu zručnější, máme speciální nápad. Využít můžete prázdné skleněné láhve od vína či různých limonád. Stačí, když z nich odeberete etikety. Poté každé hrdlo láhve obmotejte provázkem či drátem, aby o sebe mohly jednotlivé láhve cinkat.

Zvonkohra z mušlí

Léto je sice již za námi, ale pokud jste si přivezli z dovolené na památku několik mušlí či kamínků, pak si z nich můžete vyrobit krásnou zvonkohru. Pohled na takovou dekoraci vám pocit krásně prožité dovolené prodlouží. Výroba je velmi snadná. Do mušlí či kamínků vyvrtáte malé dírky, kterými protáhnete drátek. Jednotlivé řetízky pak zaháknete za cedník nebo pokud jste si dovezli hvězdici, můžete do ní rovněž navrtat dírky a uvázat za ni. Psali jsme také: Originálně a levně vybavený byt. Poslouží vám k tomu dřevěné bedýnky

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu