|  BYDLENÍ
út 14. května, svátek má Bonifác, zítra Žofie
Interier
Sametový vinyl vypadá jako koberec, přitom má vlastnosti klasického vinylu 

Sametový vinyl vypadá jako jemný koberec, nádherně hřeje a výborně se udržuje

05. října 2020 15:57 / Depositphotos
 0   0
Na první pohled vypadá jako jemný koberec. Příjemně hřeje, když po něm projdete naboso, a přitom neklouže. Na rozdíl od koberce mu však nevadí, když jej polijete kávou nebo vínem. Stačí vzít kartáč a vyluxovat. Kompromis mezi kobercem a podlahovinou existuje. Sametový vinyl.

Sametový vinyl najde uplatnění v obývacím pokoji, v dětském pokoji, ale stejně tak na chodbě či v komerčních prostorách. Podobně jako klasický vinyl jej tvoří vinylová vrstva, ovšem doplněná skelným rounem a nylonovými vlákny o vysoké hustotě. Právě díky nim má tato podlahovina dobré akustické vlastnosti, je protiskluzová a nabízí podstatně lepší tepelnou pohodu tam, kde se s podlahovým topením prozatím nepočítá.

Může vám připadat, že chodíte po mechu

Sametový vinyl je díky svým vlastnostem velmi příjemný pro chůzi naboso. Nejen pocitově, ale také vzhledově může připomínat mech či jiný travní porost. Pokud dáváte přednost klasice, můžete zvolit také kamennou dlažbu, dřevěná prkna nebo dekor, který hraje všemi barvami a vypadá jako koberec. Nabídka barev, vzorů i dekorů je neskutečně široká. Na stávající podlahu lze sametový vinyl jen volně položit, lepším řešením je však lepení. Sametový vinyl se dá pořídit v roli, některé typy se skládají z dílců.

Nečistoty se nedostanou do hloubky

Největší výhoda sametového vinylu nadchne všechny pořádkumilovné. Protože vlákna z nylonu dokážou zachytit veškeré nečistoty na povrchu, nehrozí, že drobky nebo vylité tekutiny zašlapete do hloubky, jak tomu bývá v případě většiny koberců. Veškeré nečistoty se totiž dají jednoduše vyluxovat. Díky tomu se snižuje usazování bakterií, plísní nebo virů v domácnosti, což ocení především alergici. Také sametový vinyl lze vyčistit zamokra, ale díky jednoduché údržbě k tomu stačí přistoupit jen jednou za čas. Dále čtěte: Letošní trendy pro podzim a zimu v interiéru

Fotogalerie
Marie Drahá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu