|  BYDLENÍ
po 25. listopadu, svátek má Kateřina, zítra Artur
Spotřebiče
Parní trouba bývá často označována jako multifunkční 

Objevte výhody parní trouby. Umí dokonce vařit a obejde se bez tuků

23. září 2020 13:00 / Depositphotos
 0   0
Nezdravé tuky se snaží řada lidí omezovat. Důvodem mohou být zdravotní potíže nebo snaha o zdravý životní styl. Pořízení vhodného spotřebiče může přitom mnohé usnadnit. Vaření na páře se stalo fenoménem, na oblibě proto stále více získává také parní trouba.

Parní trouba bývá často označována jako multifunkční. Krom toho, že se v ní dá péct maso nebo grilovat zelenina, v ní snadno uvaříte knedlíky nebo rýži, případně ohřejete večeři, aniž byste měli doma mikrovlnku. V parní troubě se dá elegantně připravit kynuté těsto, zavařovat, sterilizovat láhve a dokonce odšťavňovat.

Na rozdíl od elektrických či plynových spotřebičů obsahuje parní trouba zásobník na vodu. Ten následně generuje páru, která je vháněna do trouby. V závislosti na tom, jaký zvolíte program, pak kombinuje určité množství páry s teplým vzduchem. Pro každý pokrm je tak možné zvolit jinou variantu, aby byl výsledek co nejlepší. Díky páře však jídlo není vysušené a podle nejrůznějších šéfkuchařů, kteří si přípravu menu v parní troubě oblíbili, chutná znamenitě. Krom toho má celou řadu výhod.

Největší výhody parní trouby

  • Díky tomu, že teplota páry nepřesáhne 100 °C, si připravované pokrmy zachovají celou řadu vitaminů a minerálů, dokonce i svůj vzhled.
  • Při přípravě jídla se můžete zcela vyhnout tukům i dalším dochucovadlům a objevit tak přirozenou chuť jednotlivých pokrmů. V neposlední řadě vám poděkuje váš organismus.
  • Ve srovnání s dalšími možnostmi zkracuje pára přípravu jídla až o 20 %, což představuje úsporu času stráveného v kuchyni.
  • V parní troubě lze připravovat hlavní jídlo i přílohu najednou, aniž by od sebe přebraly vůni. Do trouby je lze vkládat postupně i všechny najednou.
  • Trouba umí ohřívat jídlo bez toho, aniž by bylo vysušené, stejně tak nabízí standardní programy konvenční ohřev, horký vzduch či gril.
  • Pokud skutečně využijete možností, které parní trouba nabízí, jídlo v ní se nikdy nepřipálí.
  • Vybrané modely umožňují připravovat pokrmy metodou SousVide, tedy „ve vakuu“. Jde o luxusní záležitost, kdy se jídlo připravuje ve vzduchotěsném plastovém obalu ve vodní lázni s přesně řízenou teplotou. Psali jsme také: Nešvary, kvůli kterým si mnoho domácností zbytečně prodražuje myčku na nádobí.
Fotogalerie
Marie Drahá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu