|  ZPRÁVY
po 23. září, svátek má Berta, zítra Jaromír
Zahraniční
Svatý otec je hodně populární. Zatím... 

Svatý otec válcuje svojí popularitou evropské politiky! Jestli ale bude pokračovat v podpoře migrace, tak mu obliba dlouho nevydrží!

03. dubna 2016 04:00 / Archiv
 0   0

Bože, ochraňuj Evropu! Tomu se ani nechce věřit. Začala nová operace na její osídlení. A ještě horší než ta dosavadní Papež František je momentálně populárnější než jakýkoliv současný světový lídr. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění, který na vzorku zhruba 1000 respondentů ze 64 různých zemí provedla společnost WIN / GIA. Informaci přinesla zpravodajská stanice BBC.

Nejlepší mínění o Františkovi mají podle daného průzkumu římští katolíci a židé. Příznivě ho vnímá více než polovina protestantů a také většina ateistů světa. Ve prospěch papeže se z dotázaných vyjádřilo 85 procent příslušníků římskokatolické církve a 65 procent příslušníků židovského národa. Z 64 zemí, v nichž se průzkum uskutečnil, jsou hlavou katolické církve nejvíce nadšeni obyvatelé Portugalska (94 procent) a Filipín (93 procent).

Nejnižší hodnocení papež zaznamenal v Tunisku, Turecku a Alžírsku, zatímco v Ázerbájdžánu většina lidí uvedla, že o něm pouze ví. František se ve srovnání s globální oblíbeností politických lídrů umístil na předních příčkách. Hluboko za sebou nechal amerického prezidenta Baracka Obamu, německou kancléřku Angelu Merkelovou, britského premiéra Davida Camerona či francouzského prezidenta Francoise Hollanda.

Ať si papež užije své dny slávy. Jestli bude pokračovat ve veřejné podpoře migrace, tak mu ta popularita asi dlouho nevydrží. Ze stejného důvodu šla raketově dolů popularita Merkelové nebo Hollanda, které jak se zdá, žádná zářivá politická budoucnost nečeká.

Magazín PLUS+
Zavřít reklamu