|  ZPRÁVY
po 23. září, svátek má Berta, zítra Jaromír
Zahraniční
A tahle země má být součástí EU a má mít bezvízový režim? 

Tenhle člověk má zachránit Evropu!? Turecký prezident se Evropě zcela otevřeně vysmívá a vlastně i vyhožuje!

02. dubna 2016 04:00 / Shutterstock
 0   0

Bože, ochraňuj Evropu! Tomu se ani nechce věřit. Začala nová operace na její osídlení. A ještě horší než ta dosavadní Že bude spojení s Tureckem při řešení uprchlické krize minimálně problematické, je jasné většině lidí. A že má turecký prezident Erdogan EU tak trochu na háku ukázal i tím, že na vyjednávání o dohodě s EU poslal do Bruselu svého premiéra Davutogla. On sám se jednáním vyhnul. Měl totiž lepší plán. Během summitu EU byl na oslavách v Canakkale. Turecký prezident Erdogan navíc Evropu obviňuje ze spolupráce s teroristy. A jak se o summitu Erdogan vyjádřil?

„V Bruselu, se uskutečnilo vyjednávání. Avšak současně během jednání belgická vláda povolila teroristické organizaci PKK (Strana kurdských pracujících) pověsit vlajku v zahradě svého parlamentu. To ukazuje, že tyto země jednají pokrytecky a nečestně. Otevřely se teroru. Nicméně neexistuje žádný důvod, proč by PKK neměla nechat vybuchovat bomby v Bruselu nebo jakémkoliv jiném městě v Evropě, stejně jako to udělala v Ankaře. Země EU se vydaly po minovém poli. Nevíme, kdy začnou miny vybuchovat, ale jedna věc je jistá: dříve či později k tomu dojde."

A Erdogan dále pokračoval: „Členové PKK mají rádi bomby, které explodují v Turecku, a s radostí je sledují prostřednictvím televize. Ale pokud jednoho dne vybuchnou bomby v jejich městech, pak Evropané pochopí, jak se cítíme. Boj proti terorismu je mnohem lidštější v Turecku než v Anglii, Francii nebo ve Spojených státech. Naše metody jsou v mnohem větším souladu s právem než jejich metody. I v otázce uprchlíků, nás EU nemá právo kritizovat. Namísto toho by měla zabránit nelidským podmínkám, ve kterých jsou uprchlíci v Evropě." Názory a vyjádření tureckého prezidenta nijak nesvědčí o velké míře porozumění mezi ním a lídry EU. S podobnými názory to na velký úspěch sjednaných dohod nevypadá!

Spíše se zdá, že spoléhat na Turecko byla další obrovská chyba kancléřky Merkelové. Je jasné, že Evropa opravdu pohybuje na minovém poli, ale hlavně díky tomuto spojení.

A tahle země má být součástí EU a má mít bezvízový režim? Trochu to vypadá, že se všichni bruselští politici pomátli.

Magazín PLUS+
Zavřít reklamu