|  STYL
pá 17. května, svátek má Aneta, zítra Nataša
Ostatní
Prezervativ lidé používají při sexu, může mít ale daleko širší uplatnění 

Možná budete překvapeni, jak netradičně lze využít kondom

25. května 2021 17:22 / Shutterstock
 0   0
Hodně věcí lze v praktickém životě využít i jinak, než je běžné. A týká se to také kondomu. Pokud jste si dosud mysleli, že jej můžete využít jen při sexu k ochraně proti početí či přenosu pohlavních nemocí, jste na omylu.

Asi každého napadne, že nepoužitý kondom se dá využít třeba k zábavě. Stačí ho nafouknout a máte hračku pro děti. Na kondomový balónek můžete ještě domalovat veselý obličej. K tomuto účelu se skvěle hodí také barevné prezervativy. V horkých letních dnech pak můžete kondom napustit vodou a využít k vodní bitvě. Kondom ale lze využít i k podstatně důležitějším záležitostem. Jen je třeba upozornit, že ve většině případů je vhodnější mít u sebe pánskou ochranu bez lubrikantu.

Ochrana zbraně i vak na vodu

O praktickém využití prezervativů vědí své i vojáci. Například Američané je v extrémních podmínkách natahovali na hlavně svých pušek M16. Díky tomu se do nich nedostala voda a zbraň nezrezivěla.

Vojáci z britských speciálních jednotek SAS zase kondom proměnili v nouzový vak na vodu, když neměli po ruce láhev nebo čutoru. Díky svým skvělým elastickým vlastnostem se do něj vejdou i dva litry vody. Pokud se i vy někdy ocitnete v situaci, že budete muset kondom proměnit ve vak na vodu, dejte jen pozor na to, aby se vám pod tíhou vody neprotrhl. Vojáci na to měli jeden fígl - před tím, než do něj vodu napustili, zabalili prezervativ do kusu látky, třeba ho vložili do ponožek.

Škrtidlo

Kondom se vám může hodit i k záchraně života. Pokud jste někde mimo dosah civilizace a stane se vám úraz, při kterém vám rána masivně krvácí, kondom vám skvěle nahradí škrtidlo. Ránu si sice můžete obvázat i kusem oblečení, ale použití latexové pánské ochrany je vhodnější a určitě také lacinější.

Vodotěsný obal na cokoliv

Každý kondom musí být nepropustný, což je další vlastnost, kterou lze využít i v běžném životě. Pokud potřebujete přebrodit řeku nebo pokud s přáteli sjíždíte vodu, bude se vám kondom opět hodit. Můžete do něj schovat třeba telefon nebo potraviny, které nesmějí přijít do styku s vodou. Vždy je ale třeba kondom dobře zavázat, aby do něj opravdu nepronikla ani kapka.

A pokud trávíte dovolenou třeba u moře na písečné pláži, opět si vzpomeňte na kondom. Když do něj schováte telefon, ochráníte ho před drobnými zrnky písku, které by mohly váš přístroj nenávratně zničit.

Chladivý obklad i vodotěsná náplast

Na túře se vám může vymknout kotník nebo vás může  nepříjemně kousnout nějaký dotěrný hmyz. V obou případech vám uleví chladivý obklad. Stačí do kondomu nabrat ledovou vodu z potoka, zavázat a přiložit na bolestivé místo.

Prezervativ ale můžete také velmi jednoduše proměnit ve vodotěsnou náplast. Stačí odříznout špičku kondomu a ten pak navléct na ruku na běžnou náplast jako nátepník.

Pomůže rozdělat oheň

Každý asi ví, že při nouzovém rozdělávání ohně se vám může hodit lupa. A právě tu vám dokáže kondom nahradit. Naplňte pánskou ochranu vodou a nastavte proti slunečním paprskům tak, aby mohly proniknout k suché trávě či senu pod naplněným kondomem. Budete se muset obrnit trpělivostí, ale uvidíte, že suchá tráva nakonec začne doutnat a vy se dočkáte ohně.

Jednoduchá zbraň

Pokud máte po ruce kondom a ruličku od toaletního papíru nebo papírový kelímek, snadno z těchto věcí vyrobíte prak. Kondom nasaďte na ruličku nebo kelímek, ze kterého jste před tím ostranili dno. Pak už jen sežeňte munici, vložte do kondomu, ten kelímkem či ruličkou natáhněte k sobě, zamiřte a vystřelte. Pokud tento prak vyrobíte dětem, dejte jim místo munice třeba lentilky, budete mít jistotu, že si nezpůsobí žádný vážný úraz.

Gumičky do vlasů

V případě potřeby můžete kondom nastříhat na několik pásků. Získáte tak gumičky. Ty lze použít nejen do vlasů, ale pomocí nich také můžete svázat sáčky s potravinami. V přírodě vám zase prezervativ nebo gumičky z něj nahradí spojovací materiál třeba při stavbě provizorního přístřešku, pokud nemáte po ruce provaz. Mít kondom za pár korun vždy v kapse se zkrátka vyplatí. O nejčastějších chybách v používání kondomu jsme psali zde.

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu