|  STYL
ne 30. června, svátek má Šárka, zítra Laura
Móda
Bílé šaty sluší každé ženě 

Hitem léta jsou bílé šaty. Mohou si je dovolit hubené i plnoštíhlé ženy, stačí vybrat správný střih

17. července 2020 09:21 / Depositphotos
 5   0
V letním šatníku každé ženy be neměly chybět alespoň jedny bílé šaty. Jde o ideální barvu na léto, protože nebude tolik přitahovat sluneční paprsky, a tak vám v nich bude dobře. A nebojte se bílou vynést ani v případě, že máte nějaký ten kilogram navíc.

Bílá barva k létu patří, dokáže totiž pocitově ochladit. A i když se říká, že bílé oblečení opticky rozšiřuje, ani boubelky se nemusejí bílým šatům vyhýbat. Spíše by se měly zaměřit na správný střih, který zamaskuje nedostatky a vyzdvihne přednosti.

Bílé šaty zkrátka sluší všem. Pokud tedy chcete držet krok s módou, alespoň jedny šaty v této barvě si pořiďte.

Postava typu hruška

Pokud vám při pohledu do zrcadla připomíná vaše postava trojúhelník, jde o tzv. typ hrušky. Pro tento typ postavy je typická útlejší horní polovina těla, naopak spodní část je plnější (výrazné boky a zadeček, silnější stehna).

K vaší postavě se hodí šaty, které podtrhnou útlá ramena a krásný dekolt, naopak elegantně skryjí větší zadeček, boky a stehna. Můžete zvolit šaty korzetového typu, na ramínka nebo třeba jen na jedno ramínko, důležité je, aby se dole rozšiřovaly a jejich délka byla alespoň ke kolenům. Naopak se vyhýbejte příliš upnutým šatům ve spodní části.

Postava typu jablko

Postava typu jablko má širší trup, ramena a záda, větší poprsí a nevýrazný pas. Na druhou stranu má štíhlé paže, nohy a boky. Ideální strategií je odpoutat pozornost od středu těla upoutáním pozornosti na jinou partii. Nenoste proto krátké šortky, krátká trička nebo oblečení střihu, který končí těsně u pasu.

Ideální pro tento typ postavy jsou šaty v empírovém střihu, které zdůrazní plné poprsí a díky spodní části do áčka skryjí větší bříško. Nebojte se zvolit krátkou délku, ve které ukážete nohy, a dlouhé rukávy si vyhrňte k loktům nebo nad lokty, abyste přitáhly pozornost ke štíhlým pažím.

Typ postavy přesýpací hodiny

Dá se říci, že tento typ postavy je naprosto ideální. Pas je úzký, zadeček hezky zaoblený, stejně tak plnější ňadra. Zkrátka dokonalá ženská postava, kterou však můžete ještě více zdůraznit vhodným výběrem šatů.

Můžete si dovolit obléknout prakticky cokoliv, zaměřte se na hlubší výstřihy, šaty mohou být upnuté i volnějšího střihu, záleží jen na vás.

Klučičí postava (obdélník)

Tato postava je rovná bez znatelných boků a pasu, typická jsou menší ňadra. Důležité je naučit se pracovat s doplňky, které podtrhnou vaši ženskost.

Šaty volte spíše volnějšího střihu, ovšem nezapomínejte na pásky, které zvýrazní pas. Nebojte se nabíraných nebo pouzdrových šatů, volánků, krajek a dalších typicky ženských prvků.

Pár tipů pro plnoštíhlé ženy

Ať už máte typ postavy jakýkoliv, pokud máte nějaký ten kilogram navíc, určitě se šatů nevzdávejte. Vsaďte na odhalená ramena a kotníky. Ať si obléknete cokoliv, vždy se snažte o zvýraznění pasu. Pozornost odveďte na zajímavé náramky, výraznější náušnice či barevné boty. K plnoštíhlé postavě perfektně sedí košilové šaty, které dokáží skrýt větší zadeček i bříško a díky pásku vytvoří siluetu. Pokud vás trápí větší zadek, volte šaty se vzorovanou horní částí, odvedete tak pozornost od problematické partie. O dalších tricích, jak díky oblečení působit štíhlejším dojmem, jsme psali zde.

Fotogalerie
Helena Malá | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu