|  HOBBY
po 16. září, svátek má Ludmila, zítra Naděžda
Dům
Návštěvu můžete pohostit i v malém bytě, když víte, jak na to 

Se svátky jsou spojena i četná setkávání. Jak pohodlně vměstnat více lidí do malého obýváku

25. prosince 2019 14:33 / Depositphotos
 0   0
Blíží se svátky a s nimi i spousta rodinných a přátelských setkání. Pokud se obáváte, že si domů kvůli malému prostoru nikoho pozvat nemůžete, letos máte možnost tento názor přehodnotit. Pohostit návštěvu v malém bytě je rozhodně možné, když jste připravení na všechny problémy, které se mohou objevit.

Jedna z věcí, se kterými musíte v malém bytě počítat, je posouvání. To znamená, že budete muset přesouvat nábytek, tácy s občerstvením a nebo i se samotnými hosty, v případě, že někdo něco rozlije. Vaši hosté nebudou mít s tímto intimním rozvržením problém, pokud po celou dobu udržíte veselou atmosféru. Zde je několik dalších věcí, na které je dobré být připravený.

Využijte netradiční možnosti míst k sezení

Pořiďte si dostatečné množství sedacích polštářů nebo stolků, které mohou sloužit i jako židle bez opěradla. Místa k sezení by měla být neformální a flexibilní s tím, že nesmíte zapomínat na uličky, které jsou nezbytné k pohybu. Mezi vhodný nábytek patří lehké židle, které lze snadno posouvat, a konferenční stolek s úložným prostorem vespod, kdyby si chtěl někdo odložit talíř nebo skleničku.

S dekoracemi se držte hesla: Méně je více

Pro párty v malém bytě dobře fungují jednobarevné dekorace. Dobré je také většinu ozdob pověsit, abyste ušetřili místo na podlaze. Protože potřebujete volný prostor využít k jiným účelům, držte dekorace na minimu.

Rozprostřete občerstvení

Jídlo je dostupnější, když ho rozprostřete na různé povrchy do celé místnosti. Umístěte jídlo na stolečky a stolky kolem nábytku, aby hosté nemuseli chodit pro jednohubky daleko. Cílem je rozptýlit hosty tak, aby všichni nebyli namačkaní na jednom místě.

Setřete hranici mezi vnitřkem a venkem

Pokud máte možnost využít i venkovní prostory, udělejte to. Jestli lze vyjít z obýváku na terasu, přideje další stůl, kam budete moci umístit další hosty, jídlo a zábavu. V malém prostoru je dobré mít nějaké stanoviště i venku, aby hosté měli možnost přecházet mezi vnitřkem a vnějškem. 

Fotogalerie
Anna Novotná | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu