Vědci vyvrátili mýty o vepřovém sádle
![](http://magazinplus.cz/content/images/5e/ae/5eaeb722246ef-1247.jpg)
Vepřové sádlo má v sobě optimální obsah esenciálních mastných kyselin / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5e/ae/5eaeb7226504c-1247.jpg)
Ideální je sádlo také na smažení - při vysokých teplotách se nepřepaluje, takže se do jídla neuvolňují žádné karcinogenní látky / Shutterstock
![](http://magazinplus.cz/content/images/5e/ae/5eaeb7227941f-1247.jpg)
Nejvyšší kvality dosahuje sádlo z prasat krmených žaludy v prostředí biofarem / Shutterstock
Další zajímavé články
![](https://magazinplus.cz/content/images/5e/ad/thumb_5ead28a1d8141-1246.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5e/aa/thumb_5eaa9eeb3f3b7.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5e/aa/thumb_5eaa8d6bd19da.jpg)
![](https://magazinplus.cz/content/images/5e/9c/thumb_5e9c712d4d4e1.jpg)
Zpět na článek