|  BYDLENÍ
čt 19. září, svátek má Zita, zítra Oleg
Interier
Kombinování různých stylů na jednom prostoru rozhodně není nová myšlenka 

Zkombinujte různé designové styly. Budete překvapeni, jak spolu fungují

18. března 2021 10:53 / Pixabay
 0   0
Při zařizování nebo oživení prostoru se využívají různé designové styly. Většinou se snažíme styl našeho bydlení sjednotit. Není to ale nezbytné. Kombinace různých stylů může působit nečekaně dobře. Vyzkoušejte to i u vás doma.

Pokud si zařizujete nové bydlení nebo jen oživujete stávající, určitě berete inspiraci v různých časopisech nebo na internetu. Pokud již máte jasnou představu o stylu, zvažte i možné kombinace. Kombinování různých stylů na jednom prostoru rozhodně není nová myšlenka. Jestli se ale v něčem dá velice dobře experimentovat, je to právě otázka, jaké dva styly spojit dohromady. Styly, které spolu zdánlivě nemají nic společného, mohou i tak spolu skvěle fungovat.

Buďte originální díky stylu Japandi

Téměř se nabízí spojení estetiky minimalismu typické pro japonský design s jednoduchou funkčností skandinávského stylu. Pro obojí je typický chytře postavený nábytek vytvořený ze surových materiálů. Liší se převážně v barvách. Zatímco skandinávský styl preferuje černé a světlé odstíny s občasnými pastelovými barvami, japonský dává přednost neutrálním zemitým tónům. Kombinaci těchto dvou stylů se někdy přezdívá Japandi. Vyznačuje se tedy omezenou škálou barev, minimalistickým stylem a jasnými liniemi.  

Spojete Japonsko a Egypt

Jeden z hybridních stylů vznikne, když propojíme zenový styl s egyptským. V podstatě je to kombinace japonského minimalismu s něčím velmi „zemitým.“ Představme si například soustředné linky a přírodní materiály spolu s egyptskými tkaninami a jednoduchou keramikou. Jednobarevná keramika v barvě jílu s čerstvě zasazenou rostlinou je spojením surového, prostého materiálu s prvkem, který vytváří uklidňující zenový dojem.

Vyzkoušejte Hygge

Hygge je dánské slovo pro pocit útulnosti, když jsme doma, zatímco venku je typické zimní počasí se spoustou sněhu. Stejně se cítíme, když pod dekou upíjíme horký čaj, zatímco za oknem zuří plískanice. Co se týče designu, který se označuje stejným slovem, má být útulný, ale zároveň čistý s jemně rozházenými dekami v uklidňujících přírodních barvách. Zahrnuje kvalitní materiály a využití přirozeného světla. Překvapivě jej lze zkombinovat s temnějším gotickým stylem. Přidat například složitě zdobený kousek jako třeba rám zrcadla nebo obrazu ve velice malém množství.

Pokud se budete chtít některými ze zmíněných stylů inspirovat, obrázky najdete v galerii. Psali jsme také: Přivítejte jaro v interiéru pomocí několika stylových dekorací. Letošní barvou je žlutá

Fotogalerie
Klára Sanders | Magazín PLUS+
Zavřít reklamu